3 entry daha
  • hakkında sadece 4 entry girilmiş moturların şahı.

    2 sene yaklaşık 10.000 km ybr sürdükten sonra sahip olduğum süpersonik motosiklet. tabii 125 cc'den sonra bindiğim pulsar 200 bile bana süpersonik gelmişti, ama bu gerçekten iyi. 2000 km'dir beraberiz ve çok mutluyum.

    görünüm:
    yukarıda tipine cılız denmiş, fakat bu alet fotojenik değil. fotoğraflarda cılız çıkıyor. yanına geldiğinizde bir toraman olduğunu farkedeceksiniz efenim. özellikle iki tarafındaki çıkartılabilen grenajlar kendisini çok yakışıklı kılıyor ki, millet durduk yere muhabbete giriyor. belki gerçekten güzel belki de trafikte az bulunduğu için falan ama ışıklarda abi bu ne ya çok güzelmiş tipi ile başlayan 50 saniyelik sohbetlerde buluyorum kendimi.

    oturuş, sürüş:
    hafif aşağıya doğru eğilmenizi gerektiren bir oturuşu var. ybr bmx gibi olduğu için süper dağınık sürebiliyordum fakat cb 500f ile dizlerle kavramanın önemini anlamış bulundum. yaklaşık bir iki hafta ulan acaba ybr'yi satmasam bunu satsam kurtulsam mı derken ya alıştım ya oturmayı öğrendim ve artık süper rahat bir biçimde her yere gidip geliyorum.
    uzun yola gelebilir de gelemeyebilir de bu şartlarda, yukarıda bahsettiğim grenajlar rüzgarı gayet güzel kesiyor, benim motora eski sahibi bi cam taktırmış sağolsun. ben o haliyle istanbul-sapanca yaptım gidiş dönüş, artçım ürkmesin diye motora çok eğilemediğim için ufaktan rahatsız etti fakat tek başıma istediğimi yere gidebilirmişim gibi geldi. titreşim çok çok düşük seviyede zaten. ktm 390 ile aşağı yukarı aynı beygir ve torka sahip, ktm ile test sürüşü yaptım, kendisiyle aynalardan arkayı göremezken bununla benzer bir sıkıntıyı hiç yaşamadım.

    performans:
    0-100 asılırsanız 5 saniye gibi bişey sanırım. istanbul için gayet yeterli bir hızlanması var. sanırım 10.000 devirde redline var (hiç o kadar zorlamadım) ve abi 5.000 devirden sonra gerçekten "ciddi ciddi" gidiyor. son süratleri 185 vs yazıyor fakat arkada çanta olduğundan dolayı 140 sonrası kafa sallamalara denk geldim, zorlamadım. yakıtı da burada anlatayım. alışana kadar 100 km'de 3lt ile 4lt arasında yaktım. efendi olursanız 3lt civarını aşacağınızı zannetmiyorum.

    değinmediğim ne kaldı diye düşünüyorum. makinenin dengesi var, makine dengeli. kıç atma baş atma gibi bir sıkıntıyla hiç karşılaşmadım. sürücüyü tolere ediyor. ybr ile arasında 60 kilo fark var fakat bunu daha rahat kullandığımı söyleyebilirim. frenler abs'li gayet net tutuyorlar benim için yeterli performansı gösterdiler.

    neyi beğenmiyorum. aynalar boktan. her yeri sert çizgilerle dolu, boynuz gibi grenajlar vs var fakat gel gelelim yuvarlak aynaları takmışlar. biraz daha köşegen olamaz mıydı ey honda?
    servis ybr'den sonra tabii ki biraz sert geldi, 2 fren pedi değişimi 250 lira ^^ inceden bir küfür ettiriyor.
    düşünüyorum fakat aklıma başka bişey gelmiyor.

    kime tavsiye ederim, 650 cc ve üstü düşünenler için ara motor olabilir. 125ten sonra ilaç gibi geldi, bundan sonra 150 cc nolcak yea demeyin, mt 07 ile aşağı yukarı arada 30 beygir fark var, ybr ile cb 500 arasındaki beygir farkı bu zaten. kullanımı kolay, az yakan şekli de güzel olsun diyenler için de biçilmiş kaftandır efenim kendisi. fiyatı 21.500 gibi bişey galiba şu sıralar. yine de değer diyorum. en kötü 2. el bulursunuz şöyle temizinden.

    şimdilik bu kadar motorum hakkında yeni şeyler tecrübe ettikçe buradan bildireceğim efenim.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap