1354 entry daha
  • --- s1 ve s2 spoiler ---

    ilk dört bölümde kaçırmış olabileceğiniz ince detayları ve gözüme çarpan bazı ipuçlarını derledim. entrynin devamı; 1.sezon, 2.sezonun ilk dört bölümü ve gelecek bölümler hakkında tahmini spoiler içerecektir.

    s02e04'de bezzerides, kardeşi athena'yı ziyaret etmişti. ''sanatçı'' olmak isteyen athena, para kazanmak için her şeyi yapan bir karakter ve 2.sezonun başından beri duyduğumuz meşhur partiler hakkında az çok bilgisi var. athena hakkında asıl ilgimi çeken nokta; evinde görülen bir kağıt parçası. ''an artist? who knows?'' (o bir sanatçı mı? kim bilir?) yazılı bu kağıt, şu an için pek bir şey ifade etmesede, athena'nın kilit bir role sahip olabileceğiniz bir ipucu. tıpkı 1.sezonda gördüğümüz ''notice king'' (kralı farket) yazısı gibi bu sezonda da kasıtlı bir şekilde bu ipucu bırakılmış. athena, tıpkı erroll childress gibi az gördüğümüz, hakkında pek bir şey bilmediğimiz bir karakter. cinayetle bir bağlantısı olabilir.

    s02e01'de, vera adında 24 yaşında bir kızın kaybolduğunu öğrendik. vera, en son bezzerides'in babasının da bir parçası olduğu, panticapaeum enstitüsünde çalışıyormuş. arkadaşlarına, ''mesai saati daha az, maaşı daha yüksek bir iş buldum'' demiş ve ortadan kaybolmuş.

    bezzerides'in babası ve chessani'nin, bir tarikatta biraya gelerek çocukluktan beri arkadaş olduğunu öğrenmiştik. chessani'nin eşi ve bezzerides'in annesi de bu tarikatla bağlantılı olarak intihar etmiş. dr.pitlor'da bu gizemli tarikatın bir parçası. vera'da bu tarikatın ağına düşmüş olabilir. vera'nın, dr.pitlor yüzünden kaybolduğunu düşünüyorum. s02e02'de, velcoro ve bezzerides, pitlor'ın kliniğini ziyaret etmişti. bu klinik; girişte sıkı güvenliği olan, önüne geçenin giremeyeceği, birilerini saklamak için ideal bir mekan. personal dışında, ''tedavi gören'' ve ''ameliyat olan'' kadınlar da burada kalıyor. vera'nın da orada olduğunu düşünüyorum.

    5.bölümün fragmanında; semyon'un kızıl saçlı yaveri blake'i, dr.pitlor'ı, chessani'nin oğlu tony'yi (organizatörüm diyen) (o mu tam emin değilim), arkada uzun boylu-beyaz saçlı bir adamı (bezzerides'in babası olabilir) ve birkaç kadını bir arada görüyoruz. arka plandaki ağaçlar, buluştukları mekanın dr.pitlor'ın kliniği olduğunu gösteriyor. daha önce de dediğim gibi; klinik, gizli takılmak için ideal bir yer. klinikte ''tedavi gören'' kadınlar tarikatın bir parçası olabilir. fotoda, kadınların oluşu, o meşhur partilerden birini görebileceğimiz anlamına geliyor ve bu öngörü bizi intro'da yer alan şu görüntüye götürüyor. görüntüde, bezzerides'in babasının silüetini ve bu silüetin içinde havuzun içinde çıplak 12 tane kadın görüyoruz. bir ayin mi veya partinin bir parçası mı? artık bağlantıyı siz kurarsınız. 5.bölümde, deli olaylar olacak gibi duruyor.

    blake'in, semyon aracılığıyla mı yoksa kendi başına mı orada olduğunu bilmiyorum. blake, arkadan işler çeviren gizemli bir karakter. dr.pitlor'la nasıl bir bağlantısı var bilmiyorum.

    gelelim tren projesine, bezzerides'in ve velcoro'nun ziyaret ettiği arsalara. bütün birikimlerini, caspere aracılığıyla tren projesine yatıran semyon, caspere öldürüldüğü için parasını kaybetmişti. s02e04'de tren projesine nasıl dahil olduğuna dair bir ipucu vardı. bezzerides ve velcoro'nun konuştuğu arsa görevlisi, arsaların kimyasal atıklarla kirletildiğini, artık tarım yapmaya elverişli olmadığını ve ucuza elden çıkarıldığını söylemişti. peki kimin kimyasal atık toplama şirketi var? frank semyon! peki kimin evinde arsalara dair haritalar var? belediye başkanı chessani! chessani ve semyon'un ortaklaşa yaptıkları yolsuzluklardan biri de bu. yolsuzluk yaptıkları tren projesiyle, parayı kırmaya çalışıyorlar ama caspere cinayetiyle planları sekteğe uğruyor.

    bezzerides, chessani'nin evine gittiğinde sözünü ettiğim haritaları bulmuştu ve chessani'nin kızı ile karşılaşmıştı. garip bir şekilde, chessani'nin kızı da haritalarla uğraşıyordu. onun haritalarla nasıl bir bağlantısı olabilir bilmiyorum.

    katilin kim olabileceğine dair milyon tane farklı fikrim var ama hiçbiri tutarlı değil. biri veya bir grup chessani'nin, semyon'un ve vinci pd'ye zarar vermeye çalışıyor. dikkat edilmesi gereken kilit noktalardan biri; s02e01'de, bir gazeteci, vinci'deki yolsuzluklara dair bir makale yayınlamış ve yeni bölümler yayınlamaya devam edeceğini söylemiş olması. ama semyon, velcoro'yu devreye sokup bu gazeteciyi bir güzel dövdürmüştü. bu gazetecinin yüzünü doğru düzgün görmedik, evinin içini görmedik (velcoro, maske takıp evine girdiğinde kamera dışarıda kaldı. belki de evinde katille bağlantılı olduğuna dair bir ipucu vardı). aynı gün caspere öldürüldü. makalenin ve cinayetin aynı gün olması tesadüf olamaz. gazeteci, bir şeyler biliyor. önümüzdeki bölümlerde ortaya çıkabilir.

    --- s1 ve s2 spoiler ---
2047 entry daha
hesabın var mı? giriş yap