• muhteşem bir karakter geliştirme ve karakter gelişimini izleme yöntemi. gelecekteki kendine mektup yazmak gibi biraz ama tam aynı şey değil.

    oturuyorsunuz - artık mektup ile mi, ses ya da video kaydederek mi, orası size kalmış - kendi kendinize manyak gibi nasihatler veriyorsunuz. "hatırlarsan şunları yaşadım, bu olaylarla ilgili şunları hissediyorum ve düşünüyorum, şöyle bir deneyim kazandım ve bu bana bunları öğretti, buna göre davranmalısın."

    sonra aradan altı ay, bir sene gibi bir süre geçtikten sonra kaydettiklerinizi okuyup/dinleyip/izleyip, karşınızdaki insanın aklından geçenleri, düşünce sürecini, mantığını gözden geçiriyorsunuz. eğer gerçekten düşündükleriniz farklı gelirse - ki gelecek - doğrudan geçen süreyi ele alıp nedenini görebilecek, gelişiminizi ya da gerileyişinizi saptayabilecek ve bu arada mümkünse her şeyin göreceli ve aslolanın benden ibaret olduğunu fark edip genel olarak daha sakin biri olacaksınız.

    bonus: 10 - 15 sene götürebilirseniz karşınızda durmuş, kendisinden senelerce olgun birine nasihatler veren şuursuz zevzek adına utanabilir, bir 15 sene sonraki kendinizin sizin için tam olarak bunları düşüneceğini fark edip iyice sıkılabilirsiniz.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap