107 entry daha
  • - film genel olarak iyi.
    - senaryoda pek bir numara olmadığı fikrine katılmasam da, öyle olsa bile sadece plan sekans olduğu için bile gayet izlenebilir.
    --- spoiler ---
    - düşünmeden edemiyorum, çok sayıda karanlık sahne vardı, acaba arada şöyle sahtekarlıklar yapmış olabilirler mi? video
    - çekimlere başlamadan önce çok çalışmış olmalılar. hatta araya birkaç tane "eğer" planlaması yapmış olabilirler. mesela bisikletin arkasında bir dikilme sahnesi vardı. dikilme sırasında düşme ihtimaline karşı, önceden alternatif replikler vs. geliştirmiş olabilirler. hatta planlanmamış, doğaçlamayla giderilen sorunlarla da karşılaşıldığını sezdiğim birkaç sahne var.
    - banka soygunu sonrası olaylar biraz enteresan. koca berlin'de banka soygunu sonrası (hele hele sokaklarda kimsenin olmadığı sabahın kör saatlerinde) partilemeye mi gidilir yahu? bu bankada, sokaklarda, sığındıkları apartmanda güvenlik kameralarının çalıştığını bile bile, eşgalleri belli şekilde nasıl bu kadar rahat davranıyorlar? bu polisler olayları nasıl çözüyor, haberleri yok mu? kılık değiştirdikten sonra polislerin birbirlerine telsiz anonsu çekmesine rağmen "hemen uzaklaşmamızı söylediler" deyip, nasıl ellerini kollarını sallayarak çıktı bunlar binadan? ve sonunda bu kadın harbiden bu işten sıyrılarak mı çıktı? sieee.
    --- spoiler ---
    - ama yine de çok emek isteyen bir iş çıkmış. güzel, güzel.
237 entry daha
hesabın var mı? giriş yap