22 entry daha
  • aynı kampüsteki diğer yurtta kalıyorum. sabah düdük sesleriyle uyandık ve bir süre sonra olayı öğrendik. gerçekten berbat bir durum. olayı, kız yurdunda kalan birçok arkadaşımdan dinledim.

    saldırgan yangın merdiveninden içeri elini kolunu sallayarak giriyor çünkü ordaki cam uzun zamandır kırıkmış. (okul yönetiminin zaafı #1) burdan girdikten sonra muhtemelen katta dolaşmış ve tek başına kalan şahsın odasına girmiş. (not: yurt sıcak olduğu için tüm odaların kapıları açık) boğazına jilet dayamış ve "ses çıkarırsan seni öldürürüm" minvalinde tehditler savurup tecavüz etmeye kalkmış. şahıs direnince yaralamış. bu esnada yan odadan sesleri duyan ikinci bir kadın kalkmış ve olayı görünce çığlık atıp diğerlerini uyandırmış. güvenliği aramış "abi yukarı gel çabuk" diye. saldırgan kaçmaya başlamış ama bundan önce daha kolay bir çıkış bulmak adına başka odalara girmiş, kapıları yumruklamış. güvenlik gelince adamla boğuşmaya başlamışlar ama adam iri olduğu için elinden kurtulmuş. bi şekilde dışarı çıktıktan sonra dışarda tekrar itişme olmuş ama adam tekrar güvenliğin elinden kurtulup kaçmış. meydanda bulunan güvenlik ise, muhtemelen ya uyduğu ya da tv izlediği için, olayı duymayıp, uzun süre sonra gelmiş. saldırgan çoktan kaçmış bu esnada.

    aynı kişinin (saldırgan) gece boyunca kampüste olduğu (yanında iki kişinin daha olduğunu söylediler) ve başka kişileri de taciz ettiğini duydum. okul girişinde güvenlik kontrolü olduğu halde bu adamın nasıl içeri girdiği sorusu bir yana, bu ilk tacizden sonra güvenliğe şikayet edilmesine rağmen müdahale edilmemesi de ise okuldaki güvenlik zaafiyetine işaret ediyor. bu olay okulda yaşanan ilk taciz olayı da değil.

    şimdi olay aktarma becerim pek iyi olmadığı için yukarda yazdıklarımı, bizzat olayı olduğu katta kalan kişilerden duyduğum şeyleri, özetleyeceğim:

    -adam gece boyunca zaten kampüsteymiş.
    -yurda girdiğinde cam kırık olduğu için alarm çalmıyor ve güvenlik(yurt güvenliği) ancak telefon aldıktan sonra yukarı çıkıyor.
    -meydandaki güvenlik olaydan bir saat sonra haberdar olmuş.
    -kampüsteki ilk taciz olayı değil.
    -okul ancak olayı "kınayan" bir açıklama yapmıştır şimdiye kadar.

    şu da olaya tanık olmuş bir arkadaşın okul grubuna yazdığı ve olaydan hemen sonra yapılan açıklama:

    "arkadaşlar bugün sabah altı civarında güney kız yurduna elinde jilet olan bir adam girdi. bu adam yangın merdivenin açıklığından girdi. içerde oda oda gezdi ve içerde yalnız yatan bir arkadaşımızın elini kesti, kız boğuştuğunda ona susmazsan seni öldürürüm dedi. kovaladılar ama yakalayamadılar. gecenin daha öncesinde bu adamın içinde bulunduğu grubu petekte ve manzarada gördüler. aynı gruptaki insanlar yine bazı arkadaşlarımızı sözlü taciz ettiler. bugün okula giren bu adamlar kız yurdunu ve o açıklığı biliyorlardı. bunlar her gün içeri aldığımız insanlar. bu okulda güvenlik kimlik sorduğunda güvenliğe çıkışan, bu bizim özgürlüğümüzdür herkes girebilir diyen arkadaşlarıma sesleniyorum. her gün birimiz mi kesilmeliyiz bu okulda güvenlik artırılması için. bu adam kız yurduna giriyor okulun herhangi bir alanına açık alanına bile değil. lütfen artık güvenlik sıklaştırılmasına daha fazla itiraz edilmesin ve okul nasıl bir düzenleme getiricekse makul bir şekilde onaylayalım."

    edit: yaralanan arkadaşımızın durumu iyi.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap