11 entry daha
  • çoğu firma tarafından doğruymuşcasına uygulanan ve çalışanların itiraz etmediği periyod. 5 buçuk yıl sabah 8 buçuk, akşam 6 buçuk çalıştım. (akşam altı buçuk dedi mi çıkarsan da arkandan şuna bak memur gibi mesai saatinin bitimini beklemiş hemen gidiyor derlerdi. ama sabah trafik falan olmaz da 8de gelirsen kimse madalya takmazdı. yada aa ben bugün 8'e kadar çalışcam çok işim var dediğinde kimse oralı olmazdı.)

    öğle yemeğinde dışarı çıkmak falan da yoktu, catering şirketi ile anlaşmalıydık. yemeğimizi olabildiğince çabuk yer, işimize dönerdik. 1 saat öğle yemeği iznine çıkmak isteyen birkaç kişi oldu ve bu durum pek hoş karşılanmadı.

    cumartesileri de lütufmuş gibi yarım saat geç, 9'da gider 12'de çıkardık güya, ama saat 11 buçukta patron gelir, kimler kalıyor, yemek söyleyelim derdi. sıkıysa ben gidiyorum de, orda iş bitmezdi ki.. kalırdık saat 5'e 6'ya kadar. çıkınca kafan kazan olur zaten. o saate kadar herkes arar şurdayız burdayız, ne zaman geliyosun derler, çıkış saatin belli değil ki, sinirden onlara atarlanırsın. yaşıtlarıma göre 3-4 kat fazla kazanır, kazandığım parayı harcayacak zaman bulamazdım. tek iyiliği tecrübe ile birlikte sanırım para biriktirmek oldu o şirketin.

    bunları yaşamamda tabi ki benim ve arkadaşlarımın da aptallığı var. ama arkamızda uygulamaları denetleyen bir devlet yoktu ki. kimse işini kaybetmek istemez. patron ne dese he he peki evet.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap