25 entry daha
  • böbrek taşı düşürme belasından muzdarip herkesin, ama herkesin, tartışmasız, koşarak en yakın eczaneden temin etmelerini şiddetle tavsiye ettiğim ilaç!

    yaklaşık 15 yıl önce ilk sancısını yaşadığım, beni 3 kere acillere düşüren, sayısız gecemi kabusa dönüştüren bu bela en son 1 ay önce yeniden bünyemde kendini hissettirmiştir.

    sancıların yavaştan kendini hissettirmesiyle başıma geleceklerin bilincinde, bu dertten muzdarip herkesin ilk refleksi olan suya abanarak doğal yoldan atarım diyerek hayata normal devam ettim. ancak, bir perşembe sabahı taşın hassas yerlere gelmesiyle kendimi yine yeniden acilde, ağrı kesici iğne ve serum yalvarırken buldum. yapılan ilk kontrollerde, 3 ila 5 mm büyüklüğünde 4 tane, 9 mm büyüklüğünde 1 tane olmak üzere toplam 5 adet taş tespit edildi. doktorum, nispeten ufak olan 4 küçük taşın doğal yolla çıkabileceğini, yalnız 9 mm'lik taşın sıkıntılı olabileceğini ve kırılması gerektiğini tavsiye etti. biraz zamansızlıktan, biraz da hiç kırma yoluna gitmemiş olmanın verdiği tedirginlikle, ve tabii hala serum ve ağrı kesicinin anlık verdiği huzurla (bu derdi çekenler o acının sonlandığı anda ki manevi huzurun tatlılığını mutlaka anlayacaktır) kırma yoluna girmeden, doğal yolla atar mıyım acaba diyerekten evin yolunu tuttum.

    bu noktadan sonra, sağlı sollu her yerden tavsiyeler yağmaya başladı (avokado yaprağı çayı, eşkina balığı taşı, yoğurt suyu ve daha akla gelebilecek envai çeşit "doğal" tavsiyeler). bunlardan sadece avokado yaprağı çayı opsiyonunu, ki onu da çok pratik bir şekilde elde edebildiğimden, kullanarak (her sabah aç karna bir bardak olmak üzere günde bir defa), ve tabii bol bol su içerek bir süre idare ettim.

    bu süreç içerisinde (yaklaşık 2 hafta) ağrım veya sancım olmamasına rağmen, taşı hala düşürememiş olmanın verdiği huzursuzluk ve tabii her an yeniden sancılanabilecek olmanın verdiği tedirginlik beni yavaştan "acaba kırdırsam mı?" diye ciddi ciddi düşünmeye iteklerken, bu konu üzerine net üzerinden araştırma yaparken, bu başlığa denk gelip, diğer yazarlarında söylediği gibi "kaybedecek neyim var" diyerekten bu ilacı temin ettim.

    1 hafta...kullanmaya başladıktan tam 1 hafta sonunda, bu sabah itibariyle "hayvani" diyebileceğim 9 mm'lik taş bünyemden ayrılıp belasını başka yerlerde bulmak üzere vücudumdan çıktığına şahit olunca, bu ilacı öpüp, üreten firmaya ciddi ciddi teşekkür maili atmayı düşünüyorum.

    şimdi gelelim soru işaretlerine ve naçizane tavsiyelerime:

    bu bela beni 3 kere acillerde süründürmüş, dolayısıyla 3 kere farklı ürologlar ile muhattap ettirmiştir. konuştuğum, görüşünü aldığım, ağzından ne çıkarsa noktasına virgülüne dikkat ettiğim hiç bir doktor bu ilacı telafuz etmemiş, aklına getirmemiştir. kendileri de bilmediklerinden mi yoksa başka bir sebepten mi bilmiyorum ama bu derdi çeken birine ilk tavsiye edilebilecek ilaçtır rowatinex. zararlı etkisi olması durumunda, sözlük'te bulunduğuna inandığım tonla doktor arasından mutlaka biri çıkar, arkadaşlar iyi hoş ama bu ilaç böyle böyle kötüdür derdi diye tahmin ediyorum.

    ilaç iyi olabilir, faydalı olabilir ama bu belayı çeken ve artık dinamiklerini anladığını düşünen şu garibin en önemli ve vazgeçilmez tavsiyesi şudur: asıl mucize su'dur. için, hem de çok için, sıkılmayın, yeter demeyin, olabildiğince su için. basit gibi görünen, ama faydanın kralını sağlayan budur. suyunuzu eksik etmeyin, yanınızda gerekiyorsa damacana ile gezin. evet, böbrekleri bir süre yoracaksınız, tuvalete gitmekten bunalacaksınız, ama bu taşı oynatmanın en kral yolu budur. suyu sadece acı çektiğinizde içmeyin, günlük olarakta içmeyi bir hayat alışkanlığı edinin. normal zamanda 10 lt su abanın demiyorum, sadece günlük 2-3 lt suyunuzu için, böbrekleri çalıştırın, temizleyin, taşınız oluşur oluşmaz o ayrı bir mevzu ama en azından ufaklarınızı büyümeden, ve sancıya yakalanmadan, hatta siz hissetmeden atarsınız.

    sonuç olarak bu ilaç candır, yan etkisi (en azından kendi bünyemde) sıfırdır, ve bundan böyle ecza dolabımın baş ucunda olacaktır.
79 entry daha
hesabın var mı? giriş yap