1435 entry daha
  • 7 haziran seçimlerinde sorunlu bir okulda görevliydim. önce beni sınıfa bile sokmak istemedi sandık başkanı ve kuruldakiler, herkesten erken gitmiştim. sabah oy pusulalarını sayan akpli teyze hatalı sonuç çıkardı, başkan'a güler yüzle ve nazikçe pusulaların sayılması için yardımcı olmak istediğimi söyledim, akpli teyze itiraz etti, başkan kabul etti. o da ne? pusulalar tamdı! oy verme işlemi başladığında başkan'ın ve kurulun sempatisini kazanmaya başladım.

    1-2 saat geçti, o süre içinde bile birçok soruna sadece elimdeki yönetmeliği başkana ve kurula göstererek müdahale ettim, yine nazikçe ve gülümseyerek. ve müdahalede bulunduğum her durumu kabul ettiler. akşama kadar onlarca defa yönetmeliğe başvurarak insanların oylarını kurtardık. kimisi hdpliydi, kimisi chpli, kimisi akpli... yan sınıftaki sandıkta bile kuşkulu bir durum olduğunda gelip bana sormaya başladılar (ki aslında yan sınıftaki oy ve ötesi gönüllüsü arkadaşım eğitmişti beni eğitimlere katılamadığım için. ama ben cinsiyet, boy ve sevimlilik avantajını kullandım sanırım, ahahah n'aber bob hite?).

    uzatmayayım. günün sonunda 1 parti üyeliği ve 1 evlilik teklifi alıp, ikisine de nazikçe hayır diyerek tutanağı okul sorumlusuna teslim edip eve döndüm. chp, mhp, hdp ve hatta saadet partisi'nin sandık kurulu üyeleri, bina sorumluları gelip ayrı ayrı teşekkür etti. cidden kuş sütüyle beslemedikleri kaldı. saadet partili amca çakısıyla kestiği elmadan ikram ediyor, chp okul sorumlusu kavurmalı sandviçle ayran yolluyor, mhp okul sorumlusu oy vermek için kendi sandığıma giderken haber vermediğim için kızıyor, araba tahsis edip zahmetsizce gidiş gelişimi ayarlayabileceklerini söylüyordu...

    oy ve ötesi herkesin hakkını savunan bir oluşum. bu kadar tarafsız olması da insanları etkiliyor. son dakikada sandığa gelip seçmen kağıdı ve ehliyetiyle oy kullanmak isteyen çarşaflı kadına herkes itiraz ederken, siz yönetmeliği göstererek o kadının oyunu kurtardığınızda, oy verdikten sonra gelip sizin boynunuza sarılıp "allah senden razı olsun kardeşim" ağlıyor.

    bizim sandık kurulu başkanı gümüş yüzüklü bir adamdı. seçim bittikten sonra çok hoş bir konuşma yaptı. oy ve ötesi'ni ilk defa duyduğunu ama yapılan işten çok etkilendiğini, adalet ve demokrasinin herkes için gerekli olduğunu hoş bir dille anlattı.

    oy ve ötesi'nde gönüllü olun arkadaşlar. gönüllü olduğunuz sandıktakiler nereden geldiğinizi bilmedikleri için önce biraz kuşkuyla yaklaşacaklar ama insan ilişkilerinde iyi, güler yüzlü ve yaptığınız şey hakkında da bilgiliyseniz hepsi size saygı duyacak sonunda. insanlar taraftarlara o kadar alışmış ki, biri çıkıp adalet dediğinde ve bunu herkes için istediğinde önce afallayıp sonra da bağırlarına basıyorlar... sonrasında yaşayacağınız iç huzuru, iyi bir şey yapmış olma duygusu ise tarif edilemez. hangi parti kazanırsa kazansın, iyi bir şeyin parçası olarak siz kazanmış olacaksınız.

    gönüllü olun.
1137 entry daha
hesabın var mı? giriş yap