33 entry daha
  • muhteşem bir yeni sezon açılışı yapmış dizi.

    ilk bölüme dair birkaç gözlemimi paylaşmam gerekirse:

    --- spoiler ---

    - otel temalı korku işine girince elbette ilk referans noktası the shining. geometrik desenli shining halıları, koridor sonunda beliren, etrafta koşturan ürkünç ikiz veletler falan hepsi vardı bu bölümde. belki de o yüzden çok sevdim. en sonunda otele yerleşen dedektifimizin delirmesi ve o asansörlerden kan boşalması an meselesi bence.

    - bütün bölüm acaba hangi noktada hotel california çalacaklar diye merak ederken son beş dakikada çalmaları baya iyi oldu. daha uyumlu bir şarkı düşünülemezdi: "you can check out anytime you like, but you can never leave".

    - where is jessica lange? kendisinin yokluğu hissediliyor gerçekten. bunu hangi akla hizmet lady gaga ile doldurmaya çalıştılar hiç bilemiyorum. tombik yanaklı gaga baya bir sırıtmış.

    - merak ettiğim noktalardan biri, lady gaga ve toy boy'nun gerçekten vampir mi yoksa vampir özentisi kan içen weirdolar mı olduğu. zira hiçbir noktada fang göremedik ve güneşten de pek etkilenmiş gibi değillerdi.

    - otelin gerçek hayatta hayaletli olduğu iddia edilen hollywood roosevelt hotel gibi otellere olan benzerliğinden dolayı bir noktada hollywood ünlülerine dair hayalet hikayelerine gönderme falan bekliyorum. ne bileyim, bi marilyn bi elvis...

    - introdaki ve sonrasındaki on emir göndermeleri bariz bir şekilde se7en tadında zaten. dedektifimizin de ailesinden bir şeyler çıkacak gibi. bir aldatma söz konusu gibi düşünüyorum.

    - denis o’hare aka liz taylor, söylecek sözüm yok, çok tatlısın bebeğim.

    - kullanılan diğer korku klişeleri: aptal sarışın yabancı turist kızlar, paranormal olay yaşayıp hala aynı yerde kalma gerzekliği, bir şehir efsanesine gönderme yapan otel yatağının içine gömülü cesetler, gecenin belirli saatinde aktive olan paranormal güçler (02:25), gizemli otel odası (no. 64), çocuğunu kaybetmiş ve evinde sorun yaşayan polis dedektifi, boş koridorlarda oynanan sonunda bokluk çıkacağı kesin top atmalı oyunlar, gergince açılan duş perdeleri vs.

    p.s. bkz. sonradan ortaya çıkan aşık olunası evan peters karakteri ve bkz: tek başına bir korku klişesi olarak saplantılı kadın rolünde kathy bates.

    --- spoiler ---
154 entry daha
hesabın var mı? giriş yap