25 entry daha
  • 123 dakikalık, 1992 yapımı film.

    öncelikle: credits: norman maclean .

    robert redford'un insanı "alıp götüren" muhteşem doğal mekanlarda çektiği aile draması ( hikayesi ) genel itibari ile olaylardan ziyade kişiler ve duygular üzerine yoğunlaşmış ve bunu aktarırken çok etkileyici olmak ya da acele içerisine girmek yerine sadeliği tercih etmiş. keza; kudretini de buradan almakta.

    işten güçten zaman bulduğunuzda aile evine memlekete gidersiniz, evdeki en ufak eşyanın bile "aynı" yerinde olması, annenizin size en sevdiğiniz yemekleri yapma çabası, babanınız "hep beraber" tutulan takımdan başlayan, daha fazla zaman ve muhabbet geçirme maksatlı muhabbetleri, sokağa çıktığınızda karşılaştığınız eski dostlar, eski mekanlar, gençliğe, küçüklüğe geri döndüren ufak "atmosferik" detaylar. işte filmimiz de "sularını" bunun amerikan yerel versiyonunda fakat yeterince de evrensel damarlarında sunuyor.

    oyunculuklar da bu çerçevede pek yeterli; brad pitt çok temiz çıkarırken hiçbir zaman yeterince ünlü olamayacak olan craig sheffer donuk olsa da fena sayılmaz. joseph gordon-levitt oldukça "minik" iken; baba rolünde, an itibari ile iki altın küre adaylığı bulunan tom skerritt ise güzel.

    "roman" tadında aile draması, bu türde arayış içinde olanlar için ağır işleyişli lakin pek leziz, kaçmaz.

    8 / 10.

    her eve imdb
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap