1 entry daha
  • evlendikten sonra ismi gülay ünüvar özdeş olan, 68 kuşağının önemli isimlerinden birisiydi. deniz gezmiş, hüseyin inan, yusuf aslan, sinan cemgil, taylan özgür, cihan alptekin ve alparslan özdoğan'la birlikte türkiye halk kurtuluş ordusu (thko) kurucularındandı.

    yaklaşık bir aydır pankreas kanseri teşhisiyle marmara üniversitesi hastanesi’nde tedavi görmekteymiş. yarın (21 ekim 2015 çarşamba günü) saat 11.00’de karacaahmet cemevi’nde yapılacak törenin ardından karacaahmet mezarlığı’nda toprağa verilecekmiş.

    turhan feyizoğlu'nun "sinan: nurhak dağlarından sonsuzluğa" isimli kitabında, thko’nun kuruluşuyla ilgili olarak diyarbakır cezaevinin en önemli aşamalardan birini oluşturduğunu belirtip şunları söylediği vurgulanmakta: "hüseyin inan, broşürün daktiloyla yazılmış birkaç kopyasını bana verdi. önce dikkatle okumamı ve benimsersem -şimdilik herkese değil- görüşlerinin görüşlerimize yakın olduğunu düşündüğüm arkadaşlara okutarak, gerekirse tartışmamı istedi. hüseyin’in istediklerini yaptım. broşürü okuyan arkadaşlardan büyük bir bölümü bizim gruba katıldı ve daha sonra thko içinde yer aldı. görüşlerin derlenip toparlanması, sistematize edilmesi açısından diyarbakır cezaevi döneminin thko’nun oluşumunda önemli bir rol oynadığını düşünüyorum.”
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap