• cocuklarda ve sik yolculuk yapan kisilerde bulgulanan, ishal, agrili ates gibi standart gram negatif bakteri semptomlari bulunan 2.5µm uzunlugunda cubuk sekilli fakultatif minnos.

    bakmayin minnos dedigime. dunyada sayili universite hastanelerinden birisi olan ecnebi university hospital dahi diski orneginde bu bakteriyi bulguladiginda doktorlarindan;tovbeler olsun be ne ola ki?! gibi tepkiler verdirir.

    akabinde surec, yanlis antibiyotik kullanimi ve onu muteakip sindirim sisteminizin anasinin sikilmesi ile devam eder.

    amator mikrobiyolog ruhum, is basa dustu deyip konuyu arastirmaya koyulur.

    bu arkadasi oncelikle yakindan tanimak icin soyle alalim

    doktorumuzun hayirdir insallah" tepkisi, muteakip surecte hastaligin ve ozellikle ishal belasinin bir turlu sona ermemesi, ikinci bir tetkigi elzem kiliyor ve sindirim sistemi bakteri gruplarindan solmonella ve shigella yi taniyan ancak bu arkadasla hic yuzgoz olmamis doktorlarimiz ikinci crp (bkz: coreactive protein) testlerinde sonuclari normal gorunce durum iyice icinden cikilmaz bir durum aliyor.

    is basa dustu dedik ya. evde giyiyorum beyaz onlugumu, lamimi lamelimi elektron mikroskobumu hazirliyorum ve hazreti isa misali beyazlar esliginde bakteri ismi ve crp icerikli tum google scholar aramalarina girip okuyorum. elektron mikroskobu kendisini kullanmadigim icin icerliyor once. kendisinde ctrl+f gibi bir kolayligin olmadigini acimasizca yuzune vuruyorum. gonlunu almak icin ugrasmaya cok vaktim yok zaten. acilen crp testlerinin >6 sonucu vermedigi p.alcali durumu bulmam lazim. mikroskopla siddetli bir tartismanin ardindan esyalarini toplayip aglayarak ayri eve cikma karari aliyor.

    siktiri cekiyorum elektron mikroskobuna.

    makaleyi buluyorum

    dr daniel isaacman ve dr bonnie burke, 256 kisilik bir deney grubunda 3 ila 36 aylik bebeklerde bakteriyel inflamasyonlarin crp degerinde anormal artis olmadigini bulguladiklarini soyluyorlar makalede.

    neticede antibiyotik kurunu degistirerek tekrar sansimi deniyorum. (-farmakolog onlugumu giyip, saatlerce uygun antibiyotik tipini aramistim yine makalelerden)

    insan vucudu mikro duzeyde oylesine rastgelelikler silsilesi ve oylesine gereksiz aksiyonlarla dolu ki, sacma sapan bir kompleksin icinde sansa bala gote yasiyoruz vallahi sozluk. bir ara zaman ayirip wikipedia dan ingilizce kaynak hali ile immunology yazip okumanizi tavsiye ederim. olaganustu sacmalikta bir karmasa bedenlerimiz.

    bu hengamede tek guvenilir metodoloji olan bilimin isigi uzerimizde olsun.
hesabın var mı? giriş yap