21 entry daha
  • çok klostrofobik. olan biten her şey kameranın çok yakınında oluyor, geniş plan tek sahne yok diyebiliriz hatta. genel olarak bu sebepten olmak üzere epey darlandım ki amaç da buydu. görüntü yönetmeni de oldukça başarılı, tamamı karanlıkta geçen bir filmi tadında bir renk ve kontrast ile kurtarmış, zor bir iş olmalı.

    korkudur dehşettir eyvallah başarılı sahneler vardı ama esas alt metinleri iyi çalışılmış bir filmdi. mesela o gizli eşcinsel polisin başına gelenler ve -fazla da spoiler vermeden yazıyorum- içinden çıkanlar güzel bağlanmış ama diğer karakterler için aynı derinlik yoktu, hatta başrolün bile bu kadar derin düşünüldüğünü sanmıyorum. bu bakımdan senaryoyu güzel ama biraz dengesiz buldum. ya da ben kaçırdım diğerlerini bilmiyorum.

    bi de esas freak rolündeki abi gayet başarılıydı, hem doğal görüntü hem de oyunculuk olarak çok başarılıydı, ki aslında gün ışığında çok şeker bi insan olmalı. ayrıca filmin en özgün ve başarılı sahnesi tartışmasız bıçağın söyleyerek süprizi bozmak istemediğim yere girişiydi. daha önce örneği yoksa o sahne için dünya sinemasına bir katkı diyebiliriz.

    sonuçta güzel kotarmışlar filmi, tebrikler.
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap