2 entry daha
  • türkiyedeki siyasi partilerin üyeleri ise elde ettikleri iktidari, siyasi ahlakin yozlasmasi sonucu kisisel menfaatleri doğrultusunda kullanmayı memleket menfaatlerinden daha üstün görmektedirler. milletvekili olmanın getirileri o kadar çoktur ki (bkz: dokunulmazlık) türkiyede birçok kalantor, işini bilen, arkası sağlam, çıkar gruplarına yakın kimseler milletvekili olmaya çalışmakta ve bu mevkiiyi gerçekten memleket için çalışabilecek olan kişilere kapatmaktadırlar.

    hal böyle olunca bir gelen bir daha gitmek istememekte ve benden sonra tufan anlayısını sürdürmektedirler. bunun en belirgin örneği siyasi parti liderlerinde gözlenmektedir. bir parti liderinin partisinin basindan ayrilmasi cumhurbaskanı secilmesi, eceliyle ölmesi veya darbe sonucunda gerçekleşmektedir. kurultayla giden bir baskan ise derhal bir dönem sonra rahatca geri dönebilmekte ve hiç birşey olmamıs gibi politikalarını sürdürebilmektedir.
    bu durumun en kötü sonucu bir siyasetçi sirkülasyonunun oluşumunu engellemesi ve yeni siyasetçilerin siyasete girmesini önlemesidir. bu da türkiyenin geleceğini karartmaktadır.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap