7 entry daha
  • *alicia vikander, "bomba gibi geliyorum" demişti geçen yıl. hakikaten öyle oldu. evet, pek çok filmi ortalamayı aşamadı ama olsun 2015 boyunca adından en çok söz ettiren kişiydi. sürekli onu izledik, 2016'da da yıl boyu izleyeceğiz. haliyle iki başarılı performansı altın küre'ye aday gösterildi. geçen sene tanınmayan alicia bu yıl adaylıklar alıp duruyor.
    *brie larson da şarkıcılığına rağmen az tanınan bir aktris idi. bu sene aldığı adaylıklar ve ödüllerle iyice ünlendi. artık daha sağlam filmlerde görebileceğiz kendisini (diye umuyorum).
    *rooney mara da (soğukluğuna rağmen) sevdiğim aktrislerden. umarım kategori (lead-supporting) karmaşası yüzünden oscar adaylığını ıskalamaz.
    *al pacino'nun adaylığı senenin sürprizi. zira hiçbir yerden adaylık almadı. alicia'nın 2 altın küre adaylığı da sürpriz oldu. keza idris elba da 2 adaylık almış. hem beast'teki rolüyle, hem de luther rolüyle. luther rolünde zaten enfesti. steven spielberg, tarantino, david o. russell'ın görmezden gelinmeleri de biraz sürpriz oldu. zira spielberg ne çekse aday olan bir yönetmen. bakalım oscarlarda ne olacak. spectre'ın şarkısı aday olmuş ama berbat bir şarkıydı. bırak adaylığı, hızla unutulmalıydı bu parça. bu da sürprizdi. diğer sürpriz patrick wilson'ın fargo'yla aday olması. ben açıkçası siyahi elemanın aday gösterilmesini isterdim ama altın küre "yıldız oyuncuların hepsi törene gelsin" diye olabildiğince fazla yıldızı aday gösteren bir tören olduğundan fargo'nun en tanınan isimlerini (dunst, wilson) aday göstermesi o denli şaşırtmamalı. ama şaşırttı. kirsten dunst'a sevindim ama. bence oldukça iyiydi. tv'den devam edersem. kevin spacey'yi atmışlar, narcos'ta harika oynayan wagner'i koymuşlar. wagner de sürprizdi. ama hak ediyordu adaylığı.
    *ridley scott'ın adaylığı gereksizdi. filmi daha iyi olabilirken olamamış, ortalama kalmış bir filmdi.
    *kimler alır ödülleri? alicia o törenden bir ödülle ayrılacaktır. keza idris elba'nın da 2'de 0 yapacağını sanmam. leo ödülü alabilir bence. mustang de ödüllendirilebilir. oscar adaylığına az kaldı galiba, mustang'in. bekleyelim görelim.
99 entry daha
hesabın var mı? giriş yap