6 entry daha
  • bir selahattin demirtaş açıklaması.

    recap tayyip erdoğan'dan bir iki taktik kaptıkları bu açıklamadan belli oluyor. şimdi karışık olan bölgelerde en doğru yönetimin öz yönetim olduğu zırvaları ile bölge halkını galeyana getirmeye çalışıyorlar. olmaz ama oldu da bu istekleri gerçekleştiği zaman da halkın seçtiği değil kendi seçtikleri adamları yönetici yapıp, bölge kontrolünü ellerine alacaklar. sonuçta hdp de kimse karışmadan halkı ezmek için ajandasını uygulamaya çalışıyor.

    anlamadığım cumhuriyet sisteminin bu insanlara neler yaptığıdır. sosyal eşitliği bir türlü gerçekleştirmek hükümet hakkında bir şeyler yapmak yerine, ekmeklerine yağ sürüp rejim değiştirmeye çalışıyorlar. bu ortayı da akpliler gol yapınca hemen ağlamaya başlıyorlar.

    bu ülkenin yaşamasını tek yolu cumhuriyettir. ama bugün olduğu gibi adamına göre işleyen sistemlerle değil, gerçekten her kurumu bağımsız ve sosyal eşitlik için çalışan sistemlerle desteklenmiş cumhuriyettir. aksi takdirde zaten gücü yeten belirli oranda bağımsızlık ilan etmiş durumda, kimse çıkıp da hesap soramıyor.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap