2 entry daha
  • (bkz: enflasyona endeksli anüite devlet tahvili)

    sigortacılık sektörünün gelişimine katkı sağlanması, yurtiçi tasarrufların artırılması, devlet iç borçlanma senetlerinin yatırımcı tabanının geliştirilmesi ve finansman araçlarının çeşitlendirilmesi amacıyla hazine tarafından 2016 yılında çıkarılması tasarlanmaktadır.

    enflasyondaki değişmelere rağmen değişiklik göstermeyen öngörülebilir bir reel nakit akışı sağlayacak bu enstrümanın adı enflasyona endeksli anüite devlet tahvili olacakmış.

    30 yıl vadeli ve 3 ayda bir kupon ödemeli olacak bu senetlerin dönemsel reel nakit ödemeleri herhangi bir şekilde değer kaybına uğramayacak. yani, açıklanacak ve senedin vadesi boyunca sabit kalacak 3 aylık reel faiz oranına enflasyon farkı eklenecek. enflasyon artması durumunda, bu artış karşısında yatırımcıyı koruyacak.

    özellikle sabit getiri taahhüt eden türkiye'deki sigorta şirketlerinin enstrümanları için bulunmaz nimet.

    deflasyon olması durumunda ise dönemsel nominal ödeme tutarları, dönemsel reel anüite ödeme tutarına eşit olacak. yani, fiyatlar genel seviyesinde düşüş olması halinde, reel kupon ödemelerinde bir düşüş olmayacak. hazine minimum reel ödeme garantisi veriyor yani.

    yatırımcı kılavuzu için bkz.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap