6 entry daha
  • üniversite sonrası çalıştığım iki şirkette de başıma gelen olaydır.

    ilk çalıştığım firmada sektörün basiretinin bağlı olmasından ötürü, firmanın gelirleri büyük oranda düşmüş, biz de aza tamah etmek zorunda kalarak, ayın ilk haftasında almamız gereken maaşları ya yarım yarım, ya da toplu olarak ayın 3. veya 4. haftasında alırdık. bu durum aylarca sürünce, arada sevgili patronuma laf sokmalara başlamıştım. bir keresinde bana gecikmeli maaşımın bir kısmını verirken bahane olarak, kapitalist sistemde harcamamı engelleyip, tüketim toplumunun bireylerinden biri olmama engel olmak için geç verdiği beyanatı verdiğini hatırlarım. neyse, askere gideceğim diye bu iş yerimden ayrıldım. sonra suriye olayları patlak verdi, dedim bizim sultan bir delilik yapar da dünya savaşı çıkarır, en iyisi biraz daha erteleyeyim.

    sonracığıma ikinci çalıştığım firma da, sözde bu ilk iş yerinden çıktıktan sonra birkaç ay kafa dinleyeceğim diyip de daha 2. haftasında beni bulan bir firma. yine aynı sektör. bu firmada da ben talebimi belirttim. sevgili patronum da 2 ay şu paraya birbirimizi deneyelim sonra maaşını artırırım dedi. ben de malım, kabul ettim. o maaş hiçbir zaman zam görmedi. kuş kadar diye bir deyim, aldığım paranın yanında karıncaya, benim mallığımda kaçak sigara kolileri istiflenmiş depoya dönünce, bu sefer de gerçekten askere giderek bu iş yerimden ayrıldım. bir de arada eleman alınırdı. adamlar maaşını alamayınca, patrona maaşları sormak için beni araya sokarlardı. hıyarlık bende, dürüst olup, bu iş yerinde paralar ne zamanında ne de tam olarak alınmıyor diye uyaramadım hiçbir kere.

    şimdi çalıştığım yerde en azından maaş ödemesinin zamanı konusunda huzurluyum. ne kadar sgk primlerimizin üzerine yatıp kendilerine harcasalar da.

    bonus: bir gün işten dönerken minibüste bir esnaf patronun telefon konuşmasına şahit olmuştum. adam çalışanlarının parasını zamanında verebilmek için telefondakiyle hesap kitap yapıp, kendisine para kalmasa dahi, onlar adına heba ediyordu. böyle adamlar da var sanırım.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap