2 entry daha
  • kim bu emin yoğurtcuoğlu?
    bir anda birisi çıkıyor ve kim olduğunu ve neler yaptığını bilmeden oy veriyoruz ama ülkemizdeki genç yaşta kendi kulvarında büyük başarılar elde etmiş ve dünya çapında saygınlığı olan bir adamdan bahsediyoruz.
    çocukluğundan beri doğaya ve kuşlara aşık olan emin ilk kuş gözlemini 12’sinde yapmış. yıllar içinde kuşların peşinde türkiye’yi il il dolaşmış, (21’indeyken türkiye'nin 79 ilinde doğadaki yaban hayatı ve kuş araştırmaları için gitmiş) ve dünyada birçok ülkeye ziyaretlerde bulunan emin, türkiye’de en çok kuş türü görme rekorunu elinde bulunduran bir kuş gözlemcisi.
    türkiye’de görülen 482 kuş türünün, 429’unu görmüş ve bunların 425 tanesini fotoğraflamış. 7 kuş türünün türkiye’deki ilk kayıtlarını gerçekleştirmiş. 40'a yakın ülkeye ziyarette bulunmuş ve dünyadaki 10 bin kuş türünün yüzde 20’sini görmüş. üniversitede yaban hayatı bölümünden mezun olup bunu iş olarak yapmaya devam ediyor.
    emin, türkiye ve dünyaya seyahatler düzenleyerek bu işe meraklı yerli ve yabancı insanlara liderlik etmekte. bunu dünyanın en keyifli işi olarak görüyor. kuşların, sadece onlara ayrılan kuş cennetlerinde yaşamadığını söyleyen emin, kanatlı uygarlığın dünyanın her yanına dağılmış olduğu ve hiçbir turistin uğramayacağı yerleri bile kuşlar sayesinde arşınladıklarını söylüyor.
    emin yoğurtcuoğlu, kuşlarla insanların arasındaki ilişkiyi göstermek istiyor. "kanatlı uygarlığı takip etmek hiç de kolay değil ve bunun için çok fazla zaman ve enerji gerekiyor ama kendi kanatlarınızı çıkarıp göç ettiğinizde kuşlar gibi özgürleşmeye başlıyorsunuz. bunun anlamı ise hayattan alışılmadık ama daha eğlenceli bir şekilde keyif almak." demiş. o yüzden, “hayat kısa. onu kertikle!” diyor.
    (bkz: kertik atmak)

    fotoğrafları ve videoları için: https://www.instagram.com/birddetective/
102 entry daha
hesabın var mı? giriş yap