34 entry daha
  • kimse gaza gelmesin, bu iş öyle sandığınız gibi bir şey değil. herkes için söylüyorum bunu. herkesin de dikkatle okumasını öneririm.

    başlığı okuyunca, ilk önce "geri adım attırdık", hatta teşbihte hata olmasın, kaba tabiriyle "koyduk muuu" kıvamında entry'leri görünce kızmıştım baştan. ilk yaklaşımım şöyleydi ve şunu yazacaktım;

    "yönetimin böyle bir seçenek getirmiş olması, grevden gerekli dersi alıp diyalog yolunu açmaya çalıştıklarını gösterir. amaç eğer bağcıyı dövmek değil de üzüm yemekse, bir masada oturup karşılıklı uzlaşının sağlanabileceği bir dille talepleri yerine getirmek doğru olacaktır. başlığı da stadyum tribününe çevirmenin alemi yok."

    sonra başka bir başlık dikkatimi çekti: (bkz: 7 mart 2016 ekşi sözlük hakkında suç duyurusu)

    meğer adamlar, bu ekşi şeyler için suç duyurusunda bulunacaklarını ve bu konuda ciddi bir adım atacaklarını yazmışlar. "entry'lerim ekşi şeyler'de kullanılmasın" seçeneği de, bu adımdan sonra getirilmiş. peki bu ne demek?

    son iki gündür yaşananları düşünüp taşları yerine koymaya çalışıyorum. yazarlar entry'lerini silmeye başlayınca birden panikleyen yönetim bunu engellemek için her yolu denedi. şu anda bile hala entry silmekte sorun yaşıyor birçok yazar. arada uçurulanlar bile oldu. başlık sansüre uğradı. bir sürü şey. yani ortada iyi niyet diyebileceğimiz bir şey olmadığı gibi, tam tersine, süreci iyice büyütüp gezi direnişine evirecek zorbalıklar bile yapıldı.

    eğer gerçekten bu protestolardan ötürü iyi niyet adımı ile bu özellik getirilmiş olsaydı, bunu dün entry silmeyi engellemek yerine bu özelliği uygulamaya koyarak yaparlardı. sonra da çıkıp açıklamada bulunurlardı, "tamam, bu özelliği getirdik" diye. ama böyle bir şey olmadı. bunun yerine yukarıda saydığım şeyler yaşandı. demek ki burada protestonun bir meyvesi değil, başka şeylerin korkusu var. bir yazarın suç duyurusunda bulunacağını söyledikten sonra yapılan bu düzenleme, yazarlarla diyalog yolunu açmak için değil, kendilerini garantiye almak için yapılmıştır.

    ayrıca şöyle de bir durum var: bu özellikten haberi olmayan ve seçeneği işaretlememiş yazarların entry'si bugün alındı diyelim ki. orada izinsizce kullanıldı. yazar da özelliği bir hafta sonra fark etti. o bir haftada bol bol enty alıp kullanan yönetim, "ama seçeneği işaretlemediği için bizim bu hakkımız var" diyebilir. bu konuda da iyi bir niyet olsaydı, nasıl ki ekşi şeyler'i gözümüze sokmak için "olay" butonunu yaktılar ve her yerden duyurdular, yine aynı şeyi yaparlardı.

    kısacası; burada protestodan kaynaklı bir kazanım değil, korkuyla atılmış ve kendilerini garantiye almak isteyen bir yönetimin tavrı var.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap