13 entry daha
  • röporaj ortada lakin goygoyu daha eğlenceli anlaşılan.

    yahu iki bombalama eylemi arasında 1 sene değil, 1 ay bile yok, mart saldırısında ölenlerin hepsi sivil, şubattaki saldırının kurbanları asker, hdp bu ayrımı çok iyi yapıyor ve hdplilerde buna itiraz etmiyor normal görüyor çünkü bakış açısı bu yönde, bunun neyine itiraz ediyorsunuz? yalan mı?

    ona bakarsanız son saldırıyı demirtaş'ta lanetledi ama buyur iki saldırı sonrası açıklamalar ; (bkz: #59262787)

    işin daha ilginç tarafı bu ayrım hdp'de sadece sivil asker falan için değil, kürt-pkklı kürt olunca bile var; (bkz: #31691546) mesele bu...

    cemil bayık'a "senin gücün buna yetmez evladım!" demek muhalefet değildir. adam gerçeği söylüyor lan neyin muhalefeti?

    orada olan yol-yordam siyaset gösterme, örgüte akıl vermedir. aynısını daha yumuşak biçimde demirtaş'ta yaptı, sonuç alma yönünde örgüte politik yol gösterdi; (bkz: silah yoluyla özerklik ilanı yanlış)

    bu şimdi muhalefet mi etmek oluyor? aynı adam 3-4 ay sonra bunları dedi; (bkz: özyönetim talebimizi bütün dünya görmeli) (bkz: özyönetim talebimizi bütün dünya görmeli) şehirler savaş alanına döndü, yandı yıkıldı, tuttu bunları dedi; (bkz: direniş kahramanca bir tarih yazıyor) (bkz: cizre ve silopi'de görkemli bir direniş yaşanıyor) (bkz: kürdistan kendi küllerinden yeniden doğuyor)

    önce akıl verdi, örgüt iplemeyince, üstüne terörü şehre taşıyınca söyledikleri bunlar.

    ------

    son kısmı aynen ayıntılıyorum, `elimizde başka çare yok`... az buçuk kafa çalışıyorsa anlaşılmayacak bir durum yok, siyaseten durumu tespit ve örgüte yol gösterme işte;

    -----------

    - siz bu nedenle pkk’ya ‘yeter’ mi diyorsunuz?

    elimizde başka çare yok. güç devlette, silahlar onda, ordu, uçak, tank, tüfek onda.

    - kck bu durumu şöyle yorumluyor: “ölüm kalım mücadelesi veriyoruz.”

    veriyorsun ama bir adım öteye gidemiyorsun. kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor seninle. devlet, kürt hareketiyle bugüne kadar hep oynamıştır. örneğin, dün ‘kürdistan’ kelimesini kullanabilirken, bugün kullanamazsınız çünkü dün söyletiyordu, bugün söyletmiyor. bugün anadilde eğitimi savunursanız teröre hizmet ediyor olursunuz, derhal tutuklanırsınız. ama hiç çekinmeden de “kürt sorunu bitti, her şeyi yaptık” diyebiliyorlar!

    -----------

    bunlar ayrıntı, şurda konuşulanların hepsi hdplilerin düşünme şekli, olaylara bakış açısı esasında esas mesele bu.

    pkk ve hdpnin "talepleri" tc'nin "vermesi" ve "desteklemesi" ile mümkün. bunu sağlmak için her çatışma, saldırı, eylem sonrası bütün bu talepler tekrar ediliyor. müzakere, özerklik, öcalan'ın salınması... onlara sorarsan bu "barış" çağrısı tabi.

    yok pardon "kürdün statü talebi"...

    90 senelik cumhuriyeti beğenmeyen, ota boka faşist diyen kürtçü tipler, en olmayacak coğrafyada ortadoğuda, ekolojik demokratik komünal bilmemne adı altında öcalan önderliğinde, apo/pkk diktatörlüğü kurdurmak için terör ve tehditi aleni kullanıyor ama sorarsan bu statu talebi...
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap