12 entry daha
  • --- spoiler ---

    daha filmin girişindeki uçak sahnesinde, "lebbeyk" diyerek telbiye eden ihram içindeki insanlar ile ne kadar detaylara dikkat edildiğini anlayabilirsiniz. keza gerçekten de, miga al-ihram noktasından 30 ve 5 dakika önce yolculara anons yapılması suudi arabistan sivil havacılık otoritesi tarafından zorunlu tutulmuştur.

    bunun dışında, konsoloslukta sadece iç çamaşırı ve kravat ile dans eden tiplerin koptuğu sahneler dışında gayet oralardaki gerçekleri yansıtmakta.

    mesela konsolos partisi için kapı girişinde isim sorulduğunda, kafadan bir isim sallayıp gayet rahat içeri girmesi, x-ray cihazından geçerken dat dat diye ötmesine rağmen kimsenin kontrol etmemesi.

    mesela işlerin ağırdan alınması, iş ciddiyetinin, profosyonelliğinin bulunmaması. randevunuzun planlandığı adamın gelmemesi, sürekli başka zamana planlanması, sonrasında beklediğiniz adamın aslında orada olduğu gerçeğiyle karşılaşmanız. ya da birlikte gittiğiniz adamın "bir saniye, telefonla konuşup geleceğim" deyip sonrasında arazi olarak gösterdiği saygısızlık vs. bunların hepsi hali hazırda olan durumlar. isteyen gidip oralarda çalışıp tecrübe edebilir.

    yine mesela, kahramanımızı gideceği yere sürekli bırakan yusuf'un arabada kullandığı ipod, ki dikkat ederseniz ipod olmasına rağmen altın kaplama. en basitinden taif gibi öyle ahım şahım olmayan bir şehirdeki otelde, asansöre tam binecek iken, "aaa, bizim sitedeki asansörün aynısı" deyip asansöre bindiğinizde, asansörün aynı mitsubishi asansör olduğunu, ama içinin boydan boya altın kaplama olduğuna birebir şahit olmanız, durumların oralarda gerçekten böyle olduğunu anlamanıza yetiyor.

    ama suudi arabistan'lara gidip, öyle bir şoförle tanışıp, kurt avına gidip, sonrasında kadın bir doktor ile tanışıp, deniz kenarında bir eve gidip, mükemmel bir denizi üstsüz arkadaşınızla beraber keşfetmeniz ve bunların çok kısa bir sürede gerçekleşmesi tabii ki mümkün değil.

    sonuç olarak gayet hoş bir film. eğer daha öncesinden oralarda bulunmuş iseniz, daha bir zevkle izleyeceğiniz kesin.

    --- spoiler ---
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap