20 entry daha
  • an itibariyle filmi izledim ve çok fazla spoiler vermeden düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. spoiler olmayacak ama yine de spoiler uyarısı altında düşüncelerimi belirtmek faydalı olacaktır.

    --- spoiler ---

    öncelikle adettendir olmuş bir filmdir. filmin konusu amerikalı bir kadının türkiyede bir tarikatla yaşadığı şeytani olayları ve bu olayları çözmek için yine amerikalı kız kardeşinin mücadelesini konu alıyor.

    - film yabancı menşeli gözükmesi için filmin orijinal dili galiba ingilizce. ve bu yüzden türkçe dublajlı olarak karşımıza çıkıyor. altyazılı seçeneği var mı açıkçası bilmiyorum
    - filmin dublajı çok kötü keşke orijinal dil ve türkçe altyazılı olsaymış
    - oyunculuklar yeterli seviyede iyi
    - görsel efektler olmuş seviyede.
    - filmde her 10 dakikada bir yüksek gürültü olsun, ani efektler olsun her an korkutma amaçlı sahneler var.
    - filmi izlediğim salonun yarsı boştu, izleyenler çok net söylüyorum altına sıçtı. ortalama ve kırk yılda bir sinemaya giden muhafazakar türk halkını sıçıttırması çok normal
    - film korkunç mu? evet korkunç. tabiki çocuk değiliz korkudan ağlamadık ama bir sinema filmi için yeterli seviyede korkunç.
    - ancak şunu da belirtmek gerekir ki hem adolf hitler göndermesi ile hem görsel efektleri hem de yönetmenlik tarzı ile hasan karacadağ daha çok yurtdışını hedeflemiş
    - diğer dabbe serileri daha çok müslümanlık ve islam innacından referans alıyordu. bu filmde ise hristiyanlık, paganizim hatta güncel siyaset bile var. müslümanlık ve islam baya geri planda bu filmde.
    - yurtdışı hedefinde de bence başarıya ulaşacak. türkiyede korkutsa da burun kıvrılan işler yapıyor ancak elin avrupalı ve amerikalısına çok farklı ve ilgi çekici gelecektir.
    - tüm dabbe serisini izlemiş olarak benim favorim dabbe 4'dür. fakat bu film de bence kült seviyede türk korku film tarihine damga vuracaktır. ancak değeri elbette anlaşılmayacaktır.
    - senarya sağlam ancak biraz daha belirgin ve berrak olabilirmiş. dediğim gibi tipik türk halkının muhafazakar ve orta zekalı kesimi hiç bi bok anlamayacaktır.
    - sinema salonunda 5-6 kişiden kimi filmin yarısında kimisi ise ortasında çekip gittiler. daha doğrusu altlarına sıçtıkları için korktular ancak 'ne kadar da saçma bir film bu' kılıfı altında ayrıldılar.
    - amerikalı yazarı canlandıran micheal madsen ve rahibi canlandıran stephan baldwin gerçekten de büyük oyuncu olduklarını kariyerlerine göre basit kalacak bir filmde bile gösterdiler.
    - film yarattığı ambiyans ile dabbe 2 tadında. ancak dabbe 2'deki başarısızlığın ve saçmalığın esamesi yok.

    tekrar belirtmekte fayda var. filmi olmuş ve hem hasan karacadağ takipçisi hem de korku filmi müptelası olarak film iyi bir film ve kesinlikle izlenmeli.

    --- spoiler ---

    son olarak hasan karacadağ'dan şöyle bir isteğim. aynı bu filmdeki gibi yabancı referanslı bir film talebim var. ancak bu filmde yabancılar direkt islam ve müslümanlık öğretilerindeki korkunç hikayelerle mücadele etsin.
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap