134 entry daha
  • alın arkadaşım bu otomobili, paranız varsa, kompakt sınıf bir hatchback bakıyorsanız hiç düşünmeden alın. golftür, krikettir aklınızdan geçmesin... 5 gündür 1.6 blue hdi otomatik şanzımanlı bir versiyonunu kullanıyorum. sabahları aşağıya inip arabaya binmek için sabırsızlandırıyor adamı. bu lafları kompakt sınıftaki arabaların tümünü kullanmış biri olarak söylüyorum.

    kısaca anlatmaya çalışacağım; araba çok hafif, inanılmaz atak, arabaya yön veren tüm kontroller çok basit. direksiyon ve gaz pedalı, hep kısa, basit hareketlerle aklınızdaki şeyi yapıyor. şanzıman bugüne kadar kullandığım en iyi iki şanzımandan biri. diğeri için (bkz: zf 8hp). şanzıman 2. vitesten itibaren taş gibi kitliyor tork konvertörünü. manuel vites gibi hızlanıyor araba. hızlanmaya ihtiyacınız olduğunda vitesleri ikişer ikişer düşüyor. küt diye 2 vites aşağıya atıp ışınlıyor. her şey o kadar çabuk oluyor ki, arabayla organik bir bağ kuruyorsunuz.

    süspansiyon çok iyi ayarlanmış. araç hafif olmasına rağmen hoplayıp zıplamayacak kadar yumuşak bırakılmış süspansiyonları virajlarda güvensiz değil. hafifliğin etkisiyle çok güzel tutuyor ve dönüyor. viraj içinde yoldaki pürüzlere dikkat etmek lazım, hafif bir salınım yaşatıyor bu tarz bir durumda. 16 inçlik jantlarla hiçbir çukurda ya da tümsekte ben bittim buraya kadarmış demedi süspansiyon. konfor açısından 10 üzerinden 8 puanı hak ediyor bence.

    motor olağanüstü, psa grubu 1.6 dizel artık iyice olgunlaştı. alt devir torku, üst devir torku, gücü her şeyi yerli yerinde. devirlenme karakteri çok güzel. şanzımanla uyumu harikulade. tıkır tıkır vites değiştiriyor ve değiştirdiği hiçbir vitesten sonra aracın akışkanlığından gidişinden ödün vermiyor. her viteste, her devirde çekiyor aracı.

    yalıtımı çok iyi 150km/s'den sonra hafif bir rüzgar sesi gelmeye başlıyor. asfalt sesi rahatsız etmiyor, kabul edilebilir düzeyde.

    direksiyon hissi; direksiyon simidi çok küçük ama yadırgamıyor insan çevirmeye başlayınca. hatta diğer otomobillerin direksiyonu neden böyle değil diye düşündürüyor. sistem elektrikli olduğu için samurai kılıcı keskinliği beklemek yanlış olur ama his açısından elektriklilerin arasında da en iyisi olduğu söylenemez. ford direksiyonlarını daha çok beğeniyorum. yine de kontrolün sizin elinizde olduğunu gayet net hissettiriyor diyebilirim. bunun sebebi aracın direksiyona yaptığınız çok küçük hareketlerle yönlenebiliyor olması.

    tüketim; uzun yol 110/130 arası cruise control'le, ara sıra 180 190 delirmeceli (1 2 defa kısa süreli) 4,1 lt/100 km. çılgın istanbul trafiğinde 5,5 lt/100km. 6 saat trafikte kaldım... (inanın o trafikte bir dsg, dct, edc gibi bir şanzımanla kalsaydım saçlarım beyazlardı balata yandı yanacak diye. güvenilirlik ne yaparsan yap bozulmayacak hissi vazgeçilmez)

    iç mekan; aracın en iddialı olduğu nokta burası. yeni modellerinde çok değişik şeyler deniyor peugeot ve bence başarılı da. ön taraf çok ferah, göğüslük adamın üzerine üzerine gelmiyor, basık da değil. sağ öndeki diz mesafesi efsane. arka taraf için aynı genişlik konusunda aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. arka koltuk yerine bagajı geniş tutmayı tercih etmiş tasarımcılar. sığıyorsunuz ama rahat edemiyorsunuz arkada.

    gidin ağzına kadar doldurun alın bu arabayı. cam tavan, vites kulakçıkları denon ses sistemi vs... bir de iç mekanı açık renkli tercih edin mutlaka.
333 entry daha
hesabın var mı? giriş yap