24 entry daha
  • (bkz: roberto firmino/@ceyar i kim vurdu)

    liverpool fc'de forma giyen 1991 (24) berezil doğumlu ikincil forvet.

    sezon başında (2015/16) 41m € gibi ciddi bir bonservis bedeli karşılığında liverpool fc 'ye transfer oldu.

    bu sene (2015/16) liverpool forvetinde (bkz: christian benteke/@ceyar i kim vurdu)'nin beklenmedik formsuzluğu, (bkz: divock origi/@ceyar i kim vurdu)'nin beklendik çapsızlığı*, yetersiz (bkz: danny ings/@ceyar i kim vurdu)'in ve kıyak topçu (bkz: daniel sturridge/@ceyar i kim vurdu)'in sakatlıkları sonucu, (oynadığı maçların yarısında) kariyerinde ilk defa ilk 11'in en ileri ucunda oynamak zorunda kaldı.

    tam bir takım oyuncusu olan brezilyalı, çeşitli bölgelerde oynamasıyla (ilk yarı ortasında takıma katılan) hocası (bkz: jürgen klopp/@ceyar i kim vurdu)'un elini rahatlattı. mecburiyetten forvet olarak oynadığı maçlarda doğal olarak iyi performans gösteremese de, kendine daha yakın olan 'forvet arkası' ve 'sağ kanat' pozisyonunda oldukça etkili bir performans gösterdi. -(24'ü as, 7'si yedekten) 31 maç, 10 gol 7 asist. -

    --- yüzeysel kariyer özeti ---
    - 18'inde (2009/10) zamanının brezilya serie b takımları figueirense ve tombense'de forma giymiş.
    - 19'unda (2010/11 devre arası) 4m € karşılığında soluğu tsg hoffenheim'da aldı. almanya'daki ilk senesinde tecrübesizliğinin de etkisiyle takımında yeterince süre alamadı.
    - bir sonraki sezon başında (2011/12 - yaş 20) hoffenheim, aynı pozisyonda (forvet arkası) oynayan kadrolarındaki bir diğer genco (bkz: gylfi sigurdsson/@ceyar i kim vurdu)'a yol verdi. böylece roberto firmino düzenli ilk 11 oyunculuğuna terfi etti.
    - 22'sinde (2013/14) igor de camargo kazmatöründen 10 numaralı formayı devraldı ve breziolyalının o sezon adeta havası değişti. büyük patlama yapan sambacı, forvet arkası oyuncusu olarak takımının en golcü oyuncusu olmayı başardı. - 33 maç 16 gol, 3 asist -
    - 23'ünde (2014/15) artık ara sıra şanlı brezilya milli takımı forması giyen gururlu bir gençti. bu bile 3000 kişilik alman kasabası hoffenheim'ın ona artık dar geldiğinin göstergesiydi.

    - liverpool fc sezon başında (2015/16) manchester city'ye kaptırılan (bkz: raheem sterling/@ceyar i kim vurdu)'den gelen parayı (62.5m €), 24'lük roberto firmino (41m €) ve (bkz: christian benteke/@ceyar i kim vurdu)'ye (46.5m €) yatırdı. - aradaki 25 papellik farkın lafı mı olur ayıpsınız. 'hey dostum, çarpım tablosunu bilmiyorsan harward'da ne işin var ha?' dediğinizi duyar gibiyim. - benteke ne kadar 'teneke' çıktıysa, firmino da o kadar 'süpermino' çıktı*.

    biraz ciddiyet lütfen. nerede kalmıştık? hah evet roberto firmino iyi katkı yaptı falan filan. yazmaktan sıkıldım lan. ciddiyet middiyet yok, giriş gelişmeyi sonuca bağlamadan 'erken salan brezilyalı futbolcu ekolü'yle girdisini samba yaparak terkediyorum. hadi kalın sağlıcakla.
    https://youtu.be/hfxlswgjlu8?t=129

    ---------- bonus ----------
    takımının detaylı incelemesi için bakınız;
    (bkz: liverpool fc/@ceyar i kim vurdu)
    ---------- bonus ----------
251 entry daha
hesabın var mı? giriş yap