1 entry daha
  • 90'lı yılların ortalarında kanal 7'de gösterilmişti bu japon dizisi. türkiye'de bu diziyi izleyen tek insanın annem olduğunu düşünürdüm, yanılmışım, anlaşılan sözlük yazarları da kayıtsız kalmamış bu yapıma. ancak ben izleyenlerine akıl sır erdiremiyorum bu dizinin.
    dizinin başrolünde oshin adlı bir ablamız vardı. böyle bütün gün tarlada falan çalışıp akşam eve dönüp dinlenirdi diye hatırlıyorum ama sallıyor da olabilirim tabii. şimdi bu oshin adlı genç kızımızın ailesi var mıydı yok muydu bilemiyorum ama sanırım kendisi besleme gibi bir şeydi. ama ne besleme? 30 yaşında besleme mi olurmuş lan, sığıntı denir artık ona?! neyse efendim işte bu tarlada falan çalışırdı sonra üvey babasıyla atışırlardı falan. bu yani, başka da bir numarası yok. böyle de sakin, böyle de olaysız, böyle de nezih bir diziydi oshin. oturup saatlerce izle, hiç olay falan çıkmazdı. annemse ne hikmetse her izlediğinde duygusallaşır, hüngür hüngür ağlardı. kendisiyle bu yüzden dalga geçen bendenize de "sen ne anlarsın zaten merhametsiz şey" derdi. yani hakikaten anlamıyorum ben böyle şeyleri. aksiyonsuz, gerilimsiz, entrikasız dizi olur muymuş be?
    galiba bu dizinin yapımcılarının amacı japon milletinin ne kadar iyi niyetli, ne kadar azla yetinen, ne kadar gururlu, nasıl da iyilik timsali bir ulus olduğunu kanıtlamaktı. eh, başarmışlar da. ama bizleri de sıkıntıdan patlattılar!
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap