22 entry daha
  • ankara'da diş hekimliği öğrencisi olarak yazılan her bir cümleye yürekten katılıyorum. salt marmara diş hekimliği değil pek çok diş hekimliği fakültesinde aynı şeyler yaşanmakta. tüm teknik eksikliklerin faturasınin öğrenciye kesilmesinin yani sıra her türlü hakaret,taciz ve insanlık dışı uygulamalarına maruz kaldığımız eğitim hayatımız boyunca sırf bir diploma uğruna sessiz kalmak,sinmek zorundayız. çünkü gariban çocuğunun mezun olup afedersiniz siktir olup gitmekten başka bir çaresi yok. her tekrar edilen sene bu sıkıntıların bir kez daha yaşanması demek.

    sırf maddi hata dilekçesi verdiniz diye bölüm başkanı tarafından klinigin ortasında isitmediginiz küfür kalmaz. tüm hastaların ve hekimlerin önünde ananiza edilen küfürün hesabını soracak hiçbir mecra yoktur.

    bir arkadaşım haksız yere sınıfta bırakıldığında okula dava açmıştı ve davayi kaybedince okulun açtığı karşı davadan yüklü bir tazminat odemek zorunda kalmıştı. keşke giden yalnız para olsa... yıllardır mezun olamamak,çekip gidememek,yanan emekler...

    işlem sonrasında sigara icmemesini israrla söylediğiniz hastanın sigara icmesi ve kemiğin iltihaplanması, klinigin orta yerinde "senin ağzına sicmaya geldim" diyerek darpa uğramak da sizin sucunuzdur. yardımcı personelin o gün morali düşük diye bütün bir staj grubuna bulaşması, iftira atıp hocaya şikayet etmesi ve ceza puanlariyla stajın uzaması da sizin sucunuzdur. mantığın bittiği yerde dis hekimligi öğrenciligi başlar.

    ben bir hekim adayı değilim. ben bir bok böceği olabilirim ya da yerdeki balgam, tükürük. çünkü insanların size bakislarindan daima bu hisse kapilirsiniz.

    geçen yıllar içinde bozulan uyku ve beslenme düzeniniz, stresten verilen kilolar,sosyal hayatta insanlarla diyalog kuramayacak kadar dengesizlesme de sizin sucunuzdur.

    marmaradaki meslektaşlarımız için desteğimiz sonsuz ve yürekten. bu sistemin dinamiğini bilmeyen bok bok yorumlar yazmaya devam edebilir.
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap