• ecnebicesinden "okulsuz eğitim" diye çevrilen "akım".
    akım diyorum çünkü dünyada bu şekilde düşünmeye başlayan insan/ebeveyn sayısı artış göstermekte.

    ister özel ister devlet okulu olsun çocukların "çocukluklarını" yaşamak yerine belirli sayılarda belirli mekanlara doldurularak hayatlarında deneyimlemedikleri ve belki hiç deneyimlemeyecekleri şeyleri öğreten sistem yerine, kırsal kesimde yaşamak ya da sık sık seyahat etmek zorunda kalmak sebebiyle, okula ait sosyal ve kişisel boyuttaki dezavantajların önüne geçmek amacıyla bazı anne ve babalar çocuklarının eğitimini kendileri üstleniyorlar veya bu konuda dışardan özel yardım alıyorlar.

    benim duyduklarım ve okuduklarım genelde medeniyetin içerisinde benliğini kaybettiğinin farkına varan insanların doğaya yönelmeyi tercih etmesiyle başlayan bir süreç. şimdilerde daha kundaktayken dünyayı gezen çocuklar görüyoruz/duyuyoruz. guardian 'da da konu üzerine güzel bir yazı vardı ve çocuklarını bu şekilde eğitmeyi tercih eden anne "world is our classroom" diyordu. bence dikkate alınması gereken güzel bir söz.

    konuyla ilgili amerikalı bir yazar kendi deneyimlerini aktardığı bir kitap yazmış. türkçe yayını da mevcut. isteyenleri şuraya alabiliriz:

    (bkz: ben hewitt)
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap