1 entry daha
  • yeni aldığım vizedir.
    prosedürü çok ama genellikle olumlu yanıt alınan bir vize türüdür.
    her türlü sorunuz için yeşillendirebilirsiniz.
    kısaca anlatmak gerekirse, bol ayrıntılı ds-160 formu doldurulduktan sonra randevu alınır ve sevis ücreti ödenir. ardından gerekli belgelerle randevuya gidilir en önemlilerinden biri ds-2019 formu, size karşı taraftan kargoyla gönderilir* ardından randevuya gidersiniz, elektronik hiçbir eşya sokamazsınız, kulaklık dahil, ancak yalnız gidiyorsanız konsolosluğun karşı tarafındaki cafe'lere cüzi bir ücret karşılığı emanet bırakabilirsiniz - fotoğrafçının yanında asma bir katı daha olan küçük cafe'ye bıraktım ben sıkıntı olmadı.
    sonra içeri girerken üstünüz aranır, ve kapıdan girip üst kata çıkarsınız, belgelerinizi gösterdiğinizde size bir sıra numarası verilir, ve sıranın size gelmesini beklemek üzere salona geçersiniz, ve ışık yanar, çağrılırsınız, belgeleriniz kontrol edilir; küçük bir not, ben ds-160 formunda tc kimlik numaramı bir rakam fazla girmiş ve bunu fark etmiştim, orada belirttiğimde hemen düzelttiler yani rahat olun ;)
    ardından yeniden sıra beklersiniz ve parmak iziniz alınır, üçüncü ve son kez beklemeye geçersiniz sıra size gelene kadar reddedilen insanları görür ve gerim gerim gerilirsiniz, alabilenler için mutlu olursunuz ve sonunda sıra size gelir, ingilizce biliyor musunuz derler ve "a little bit" dahi deseniz ingilizce mülakat başlar. bana çok az soru sordular, nereye gidiyorsun, neden gidiyorsun, masrafları kim karşılayacak ve baban ne iş yapıyor, ama bir arkadaşıma gpa'i, hangi alanda çalışacağı, konuya nasıl karar verdiği gibi soruları da yöneltmişler. sonuçta ikimiz de aldık.
    tavsiyem şu ki hesabınızda mümkün olduğu kadar çok para olsun, ve kendinizden emin olun.
    işte bu kadar, vizem 2 gün sonra ptt'ye geldi ve gidip aldım.
    vize almaya çalışan herkese kolaylıklar.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap