29 entry daha
  • yukarda bir arkadaşın da dediği gibi arap olan muhammed'in kendisinin yazdığı içindir. madem tek ve kutsal bir din var neden evrensel bir dilde yazılmadı? neden dünyanın en çok konuşulan 1.dili çince değil de en çok konuşulan 6.dili arapça olarak yazılıyor?

    ahzab 50 . " ey peygamber! biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. ayrıca, diğer mü'minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini peygamber'e bağışlayan, peygamber'in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü'min kadını da (sana helal kıldık.) mü'minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

    ( ahzab 51 : "ey muhammed! bunlardan (hanımlarından) dilediğini geri bırakırsın, dilediğini yanına alırsın. uzak durduklarından dilediklerini yanına almanda da sana bir günah yoktur. bu onların gözlerinin aydın olması, üzülmemeleri ve hepsinin de kendilerine verdiğine razı olmaları için daha uygundur. allah kalplerinizdekini bilir. allah hakkıyla bilendir, halimdir.")

    bunu bir tanrının ya da allah'ın yazmış olabileceğini sanmıyorum, peygamberlerin uçkuru niye kutsal kitapta belirtilsin? kafamda deli sorular.
88 entry daha
hesabın var mı? giriş yap