1 entry daha
  • bugün film festivalinde izleme sansi buldugum film. aslinda the salesman´i izlemeye gitmistik, bu film nasip oldu. sahneler cok güzel. yönetmen film sonrasinda sorulari yanitlamak icin geldi. sanirim o kismi, filmden daha cok begenmis olabilirim.

    soru cevap faslina göre,

    --- spoiler ---
    film cekilirken güvenlik nedeniyle ara verilmek zorunda kalinmis. orada yasayan cocuklarin, afganistan´in su anki durumuna dair cok bir fikri ya da bilgisi yokmus. afgan askerler isbirligi yaptiklari amerikali askerlere güvenmiyorlarmis. ayni sekilde amerikan askerler de afgan askerlere güvenmiyorlarmis. afgan askerler, amerikan askerleri gidip yeniden dönerse bu sefer talibanin yaninda onlara karsi savasabiliriz diyormus. operasyon yapilinca hedefe degil, havaya ates ediyorlarmis. yerel halk ve afgan askerler taliban üyeleriyle tanidik ya da akraba olduklarindan amerikan askerlerini ciddiye almiyorlarmis.

    film bana, gercekmiscesine anlatilan efsaneler bakimindan yasar kemal´in karakterlerini hatirlatti. turtles can fly gibi insanin psikolojisini bozacak derecede dram, siddet görmedigime sevindim.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap