8 entry daha
  • öğrenci için otellere gidiş dönüş 25 tl'dir. yani çok ucuz olduğunu iddia edemem ama otellere kadar kısa sürede bu kadar konforlu çıkmanın da bir bedeli vardır en nihayetinde. dolmuşlarla gitsen fiyatlarını bilmiyorum ama muhtemelen en az 15 lira sadece gidişe vereceksin. belki kalabalık ailelere veya gruplara fiyatlı gelebilecek bir hizmet bu. çünkü 1 yetişkin gidiş dönüş 35 tl. kalabalık bir grupla çıkılıyorsa ve eğer zaman uydurulabilirse kişi başı gidiş dönüş 20 tl olan halk günü (cuma) tercih edilebilir. veya özel araç varsa çok daha ucuza gelecektir. ama ve lakin teleferikle yarım saatte manzaralı ve konforlu bir şekilde otellere kadar çıkıp, muazzam dağ havasını alıp, orman yürüyüşü yapıp, hayvan gibi acıkıp, hayvan gibi yiyerek yine aynı konforla dağ yollarına, trafiğe maruz kalmadan şehrin yapış yapışlığına inmek gibi olmayacaktır.*

    üstelik oteller bölgesindeki tesisi, şehir merkeziyle aynı fiyatları olan marketinden, kahve zinciri dükkanlarına kadar alternatifler barındırması sebebiyle çok iyi olmuştur, çok da iyi güzel olmuştur. artık otellerde kalmadan da sıfır hazırlıkla çıkıp her türlü ihtiyacını karşılayıp dağın keyfini çıkarmak mümkün. mesela ben sadece bir fincan kahve içmek ve doğa yürüyüşü yapıp sürüsünü otlatan çobanla tanışıp, mantar toplayan başka bir amcayla sohbet edebilmek için bu arkadaşı tercih ederim.

    bazı sorunlardan bahsedilmiş, iki senedir ara ara kullanırım hiç çok uzun kuyruklara maruz kalmadım ve ciddi bir sorun yaşamadım. muhtemelen bana denk gelmemiştir. çocukluğumdan beri uludağ'a özel araçla çıkan biri olarak, teleferiğin yeni halinin kesinlikle iyi bir hizmet olduğunu düşünüyorum. bu hizmette kusurlar vardır belki bilmiyorum, dediğim gibi ben denk gelmedim. fakat kapasite arttırılması meselesinin de çok tutarlı olduğunu düşünmüyorum. zaten sabahtan akşama açık olduğu süre boyunca dur duraksız peş peşe geçen 8'er kişilik vagonların daha nesini artıracaksın.. vagonların biri dolarken diğeri geliyor daha ne kadar artabilir..
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap