1678 entry daha
  • darbenin üstünden henüz 2 gün geçti ortalık çok bulanık her kafadan bir ses çıkıyor.

    darbeyi kim yaptı, nasıl yaptı, nasıl gelişti?

    bazı eski sovyet bloğu ülkeler hariç tüm dünya'da darbeleri yapan her zaman abd'dir. buna karşı duran da rusya'dır. abd'nin son derece nüfuzlu olduğu türkiye'de amaçladığı darbenin başarıya ulaşmaması tamamen bir sürpriz olmuştur. bu sürprizin altında da rusya yatıyor. belli ki türkiye'yi kendi etkisi altına alıp abd'den uzaklaştırmak isteyen rusya/putin; hakkında istihbarat edindikleri darbeyi bir kaç gün önceden türkiye hükümetine haber vermiştir.
    darbeden önceki bir kaç saat ya da birkaç günde darbe aslında zaten ana aktörlerince bastırılmıştı. zannediyorum ki bir kez halkın önünde zafer ekde etmiş görünmek ve darbe gerçekliğini halkın gözüne sokmak için kontrollü bir şekilde darbe girişimine müsade ettiler.

    şu an darbeci olarak bilinenler tek hedef halinde yalnız ve başarısız bırakıldı.
    darbenin saçma sapan bir saatte yapılması, darbe sırasında yapılması gereken birçok şeyin eksik yapılması vs herşeyi ortaya koyuyor.

    a- böylece ordu içindeki fetocularla ve ayrıca hükümet oyuncağı olmayan bir kesim temizlenmiş olacaktı.
    b- yalnız kalan ve başarısızlığa mahkum darbecilere karşı zafer elde edilmiş olup , iktidarın gücü sergilenmiş olacak. bu darbeden daha güçlü çıkmış olması sağlanacak. başkanlığa giden yol açılmış olacak. ordu kontrol altına alınmış olacak.
    c- darbenin sonrasında oluşan karmaşada danıştay, hakimler, yargıtay üyeleri, hsyk, savcılar vs istenmeyen kim varsa hepsi görevden alınacak. kimse neden niçin diye sorgulayamayacak. şu an daha darbe girişiminin başlamasının üstunden 18 saat geçmemiş ve 3000 subay ile 3000 hukukcu tutuklanıyor. ne ara tespit edildi bu isimler???

    sabahtan beri 50 general, 3000'e yakın subay gözaltına alındı. bu kadar rütbeli bu işin içinde olsa darbenin başarıya ulaşması 10 dakikadan fazla sürmezdi.
    5000 asker tanklı helikopterli f16'lı darbe planı yaparken, genelkurmay başkanı, mıt, polis istihbarat, kozmik odacılar hepsi uyuyor muydu. kim yer bunu ??? tabi ki hepsinin öncesinden bilgisi vardı.

    aylar yıllar sonra bu şekilde içyüzü ortaya çıkacak göreceksiniz.
1713 entry daha
hesabın var mı? giriş yap