21 entry daha
  • zaten düşük bir ihtimal olan paraşütün açılmaması durumu büyük bir ihtimalle paraşütün tam açılamaması durumu şeklinde tezahür edecektir. ne kadar yalnış katlanırsa katlanılsın serbest atlayış paraşütleri kısmen açılır. (atlayış gerçekten paraşütle yapıldıysa) esas probleminiz paraşüt iplerinin dolanmasından tabiri caizse kravat olup kubbe kısmının üstünden dolanmasından kaynaklanamaktadır.

    pompa yapılır. yani frenler hızla çekilip bırakılarak kendisi kurtarıyor mu ona bakılır. kurtarmaz tabii kravatsa. stall deneyiniz. fren iplerini sonuna kadar çekip paraşütün arkada toplanmasıdır yapılan. stalldan çıkış prosedürü uygulanır sonradan (uzun bir prosedür değil ama ah o üşengeçlik; sırf bu yüzden ölürseniz ne olur hatırlayın beni) eh gene çıkılmamışsa muhtemelen kendi ekseninizde dönmektesinizdir; zira açılmayan paraşüt açılmadığı gibi açılan kısmı da asimetrik açılmıştır. hala kontrol varsa kısmen dönüş istikametinin aksi yönünde fren çekilebilir; böylece dönüş durur en azından yavaşlar.

    panik yapmayın kısmı işin ölüm kalım meselesi olabilir. yani kurtulursanız paniğe yenilmediğiniz için kurtulursunuz. kimsenin yaşama sevincini bölmek istemem ama serbest düşüşe yakın bir hızda düşerken tercihim beton zemindir; toprağa düşüp uzun bir süreç sonucu ölmekten daha hızlı işleyen bir süreçtir. toprağa, suya vesair medyaya hatta düşüş hızını yavaşlatsın diye sivri yüzeye iniş yapıp kurtulanlar ise "öldürmeyen allah öldürmez" istihkanından yararlanan kimselerdir ki onlar zaten betonun da yeni dökülmüşüne inerler.

    bir de asfalt denenebilir tabii; asfaltın yaratacağı termik akımlar sizi kuş gibi havalandırır, cildinizi korur dudaklarınızı çatlatır.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap