8 entry daha
  • işin vehametini doğru boyutta algılamak için dehşet verici bir kaynak.

    pratik kadro özeti şuraya geliyor;
    2009'dan itibaren kitlesel olarak 2014'ten itibaren kho girişlerinde fetö olarak tulum çıkarmaya başlamışlar. (askeri liseler da dahil) bu akıl almaz bir çürümüşlüğe/teslim olmuşluğa karşılık geliyor. aynı yıldan itibaren kurmaylaşmada da çoğunluk veya tulum çıkarma hali mevcut gibi.
    bu demektir ki, yeni rütbe takmış, muvazzaf 1-2 yıllık teğmen-üsteğmen tayfasının tamamı, bu rütbede öncesinin çoğunluğu fetö'cü olmalı.
    üst rütbelere(albaya kadar) azaltarak devam ediyor olmalı.
    general seviyesinde oran yine artıyor.
    çünkü isimli kumpas davaları ile terfisi engellenmiş temiz kişilerin yerine muhtemelen 3 basamaklı sayıda tuğ-tüm fetö'cü soktukları anlaşılıyor. (zaten 100 küsür general uzaklaştırıldı sanırım.)

    yani benim kitaptan durumu okuduğum, rütbelere göre subaylarda kadrolaşma/katmanlaşma kabaca şöyle, en azından kkk için:

    org-korg (kuvvet komutanı-yaş seviyesi) tek tük
    tuğg-tümg çokça fetö olmalı.
    alb-bnb seyrek
    tğm-yzb çokça fetö olmalı.

    sonuç: durum kadrolar açısından oransal olarak çok kötü duruyor. insan dehşete düşüyor.

    bir kitap/eser olarak:
    benzer vakalar tekrar tekrar anlatılmış. bu sıkıyor. ama bir açıdan da mecburi çünkü örnekler benzer nitelikte artınca somutlaştırma ve ikna mümkün oluyor. 2-3 örnekten genel durumu anlatma durumuna düşülmek istenmemiş. toplamda türünde başarılı bir eser. askeri sistematiklik seziliyor ve bunu beğendim.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap