13983 entry daha
  • *uzayda bir yıla yakın kalan scott kelly* uzaydan yerçekimsiz ortam yüzünden 5 santim uzayarak, ikiz kardeşinden 8.6 milisaniye daha az yaşlanarak ve çok daha popüler olarak dönmüş.

    *dünya'da 100 kilo iseniz diğer gezegen ve uydularda daha fitsiniz. kilo problemi olanlar için özel plüton seferleri düzenlenebilir. yatırım tavsiyesidir.

    *dünya'dan 40 ışık yılı uzakta yengeç takımyıldızı'nda 55 cancri e adında dünya'nın iki katı büyüklükte ve üçte biri elmastan oluşan şöyle bi' arkadaş var. elmas ama bir tarafı sürekli karanlık diğer tarafı 3900 derece lavlarla kaplı. yine zengin olamıyoruz arkadaşlar.

    *13 eylül 2013'te güneş sistemi'nden tam anlamıyla ayrılıp yıldızlararası uzaya ulaşan voyager1 ve voyager 2'nin anbean nerede olduğunu şuradan takip edebilirsiniz.

    *voyager kardeşler 2020 yılına kadar veri göndermeye devam edecek, sonrasında yakıtları bitecek ve sonsuz uzay boşluğunda yapayalnız kalacak.

    *dünya her gün biraz daha tembelleşiyor ve daha yavaş dönüyor. bundan 620 milyon yıl önce bir gün 21,9 saatti, bir yılsa 400 gün. 100 milyon yıl önce, dünya'ya hüküm süren dinozorların da bir günü 24 saatten daha kısaydı. keşke günler 30 saat olsa diyen arkadaşlarınıza gönül rahatlığıyla olacak diyebilirsiniz.

    *şimdiye kadar gördüğünüz hiçbir samanyolu fotoğrafı gerçek olmadığı* gibi hiçbir kara delik fotoğrafı da gerçek değil. ilk gerçek kara delik fotoğrafı eht* isimli dev teleskop bittiğinde, yani 2017'de çekilecek.
27799 entry daha
hesabın var mı? giriş yap