11 entry daha
  • klan halinde gezdikleri dogrudur. fakat olayi daha da abartirlar. bes kisilerse yanyana ve hafif dayi seklinde yururler. bu yanyana yurume hali bir alisveris merkezinde, genis bir caddede veya bir kaldirimda degismez, birdir ve tektir. biraz da kendi halinizdesinizdir ve o bes kisilik barajin bir tarafindan gecmeye calisirsiniz. sonrasi o dayi yurumenin insafina kalmistir.
    -arkadasim, dogru durust yurusene.
    -ha, birsey mi dedin?
    bir alisveris merkezine gidersiniz. sigara icen bir insanim fakat sigara icilmeyen bolumlerin dumanalti hale geldigini ve rahatsiz edici oldugunu gorurum. o tayfa yine eyleme gecmistir. bir guvenlik gorevlisi uyarmak icin gelir ve fakat gorevlinin gidisinin ardindan tekrar sigaralar yakilir. el sakalariyla ve gurultuyle yurttan sesler korosu harekettedir. gelen gecen kizlara laf atmak, yiyecekmis gibi bakmak asli gorevleri olmustur. yanlarinda erkek arkadaslari olan kizlara bile bakmaktan cekinmezler, kavga gibi bir korkulari yoktur cunku kalabalik gezmelerinin caydirici oldugunu bilirler.
    onlar fakir diye bir savunma getirmenin manasi yoktur. zaten kimsenin sikayeti fakir insanlarla bir arada olmak degildir. fakirlik belki iyilestirilemeyecek bir durum olabilir. biraz da insanin karsisina cikan sansla ilgilidir. fakat cahillik ve bu tur farkli bir yaratik olma hali iyilestirilebilir, hem de insanin kendisi tarafindan. bunun da yolu sadece okul okumak degildir.
    uc senedir eger bu sehirdeysem* disari adim atmamamin sebebi olmustur bu olay. disariya cikip moral bozuklugunu yakalayacakken, bir ev tatili modunda yasamak her acidan daha saglikli gelir bana.
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap