• toplum huzurunu bozan davranışları ile dikkat çeken bayram klişesi topluluk. ne yaptıklarının bilincinde olmayan insanlardır. (bkz: kıroların kıro olduklarını anlayamamaları)

    istek üzerine edit: agnostic front ve farewell bunların önde gidenidir.
  • oldukça fiks tiplerdir. jöleli saçlar, parlak kösele mahmutpaşa ayakkabılar, mutlaka ceketin içine bir yelek ve parlak suratlar, kesilmiş saçlar. öyle ki traş olmak için bir gece arefe gecesinden berberlerde kuyruklar oluştururlar. bayramı evde geçirmek için önemli bir gerekçe oluştururlar.
  • ayrıca: (ara: vatandaş halk)
  • yüzüne boya sürüp, kadın gibi takıp takıştıran oğlanlara, bırak delikanlı demeyi, adam bile denmeyeceği için oturup böyle laflar icad edilmiyor zahir.. sanki biz de anlamıyoruz? şebekliğin yeni adı bu! onlar kıro değiller ama,ne mi tam bilinmiyor da..bugün metrosümsük derler, yarın ellerine oje, ağızlarına ruj sürerler!
    allah'ın gariplerine kıro deyip,bir de ,''-tüü bayramda utanmadan dışarı çıkıyorlar,bakın terbiyesizlere,ne işleri var bizim gibi burjuvanın içinde bunların ahahah??,,diye tecrit peşindeyiz,tebrikler..daha dün paris 'te sabah kahvaltısındaydık çünkü di mi?..bu kırolara tokadı çakan ellerinize sağlık, gözlerinizden öperim.
  • kabotaj bayraminda ortaya cikanlar ba$ka bir derttir.. transatlantik tepesine cikip mangal yaparlar, geminin kicina gecip kabotaj turkusu soylerler boru sesleriyle bagira bagira.. gelen gecen deniz kizlarina laf atarlar..
  • buradan anlasilacagi uzere, kizlara laf atan, parasi olmadigi icin marka giyinemeyen, saclarina jole suren, arkadaslik - dostluk iliskileri de bi kenara atilarak ve bunun adina cete gibi isimler takilmi$ bayramda piyasa yapan topluluga "kiro" denmektedir.

    kiro olmayan bir bireyin, bayramda gormus oldugu bu "kiro gruplar"in tanimi ise anladigim kadariyla cogu varos kesimi kiro olmasalar bile bu olgu icine almaktadir. hic kimsenin ayni seyleri dusunup ayni seyleri yapamiyacagi ve yine bu baglamda hic bir bireyin bayramda "standart seyler yapmasi gerekir" gibi bi kaide soz konusu da degildir. kiro olan kisiler karakoy'e gider, bunun disinda olan ve kiro tanimini yapan kisiler ise karakoy disinda baska bir yerlere.

    ki$inin yanilgiya dustugu en onemli nokta herkesi kendisi gibi gormek istemesinden kaynaklanmaktadir. fakat herkesin ayni oldugu bir dunya seceneksiz renksiz ve o kadar bos olurdu ki kimse hayal kuramaz ve birseylerin olmasi icin caba goster(e)mezdi. bir kac ornek gorup bunlara bir sifat kazandirmak yerine, o insanlarin o gunun tadini nasil cikarmak istediklerine ve belki de "bireyin" (birilerinin tabiri ile "kiro"nun) yilin en guzel gunlerinin boyle bayramlar oldugu da dusunulmelidir. kiro olmayan bir birey guzel bi kiz gordugunde iradesine sahip olup laf atmasa bile, gordugu hatun hakkinda "ne $irin kiz ya" diye dusunmuyordur saniyorum. diger tarafta olan ve toplumumuzda cok fazla deger verilmeyen ve diken ustunde duran, benim deyimimle "varos" gruba kiro diye hitap etmek bana kalirsa yanli$tir uzucudur. su unutulmamalidir ki hic kimse mukemmel degildir ve de hic kimse birbirine benzemez.
  • dun gece bahcelievler'de takriben bir kilometre boyunca cadde uzerindeki arabalarin rastgele tekerleklerini patlatanlar da bu kirolar olabilir.
  • baştan aşağı marka kıyafetlerle donanmış, gayet de yüksek standartlarda hayat yaşayan kimi insanlara da çok rahat kıro denilebileceğini, kıroluğun parayla filan alakası olmadığını anlayamayan kimi yazarlar tarafından eleştirilen tanımlama.
  • bir de bunlar bayramlarda kizlara laf atmanin de otesine gecip, kiz kaciran, torpil gibi patlayici ve de parlayici cisimler atip, korkan kizlarin kendi kucaklarina atlayacagini sanirlar.
hesabın var mı? giriş yap