14 entry daha
  • bolca kadın muhabbeti içermesinden olsa gerek, yorum yapmaya değer görülmemiş film. halbuki:

    --- spoiler ---
    başrolünde adam sandler/will ferrell falan olsa buralar komple dolardı. michelle darnell karakterini ve filmin genelini ölümüne eleştirebilirsiniz de; bilirkişi olarak konuşuyorum, claire'de "şu olmamış" deme hakkı yok kimsenin, belki ondan bu suskunluk imdb'de bile.

    tek başına ya da tek başınaymış gibi çocuk yetiştiriyoruz çoğunlukla, pezevenk babaları götlerini gezdirirken biz çocuklarımızı böyle yetiştirmeye çalışıyoruz. "sözlerine dikkat et", ortada baba figürü yokken bile aile olduğumuzu vurgulamaya çalışarak. kıytırık işlerde, üstelik bazen hemcinslerimiz tarafından mobbing'e uğrayarak... fizyolojik farklara girmek istemezdim ama, sabahları ereksiyon olan bir varlığın birkaç yıl seks yapmayan bir kadınla empati kurması zor.

    özetle bir kadın olarak yer yer çok güldüm. yer yer de acı acı güldüm. filmin konuyu çok sulu zırtlak işleyip, karikatürize ettiği ve konuya feci bodoslama girdiği durumlar var evet; ama gişe için yapılmış bir komedi filmi olduğunu düşündüğünüzde sırf protagonist ve antagonistlerin kadın olması üzerinden bile (peter dinklage hariç evet, ki o da farkındaysanız 'boyut' sorununu 'katana' türevi şeylerle kompanse etmeye çalışan biri) temizinden 6/10'u hak ediyor. zaten casting süper. kathy bates'i michelle'in mentor'u yapanı ayrıca överdim keşke rolü daha uzun olsaydı.

    tek eleştirim; en çok güldüğüm sahnede bari minimizer sütyen geyiği dönseydi, emzirme sütyeni abartı olmuş, ama komedinin olayı abartmadır diyor ve geçiyorum. 6.5/10

    --- spoiler ---
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap