18 entry daha
  • dün gece izleyip beni derin düşünceler içinde bırakan film.

    geçen sene bir hayli kilo alıp bir gün yarım kilo burma kadayıfı yedikten sonra kusunca tartılıp 83 kiloyu görüp gözümü kararttım, yemin ettim, 4 ay boyunca (28 kasım-27 mart) canan karatay hocam (bkz: kendisine buradan sevgi ve saygılarımı iletiyorum) sayesinde farketmeden bu abinin diyetinden yaptım. şekerin her türlüsü, abur cubur, cips, gazlı içecekler, meyve suları, çikolata vs. ayrıca ek olarak ekmek, poğaça, börek vs. gibi her türlü hamur işi ve makarna, pirinç pilavı gibi karbonhidratlardan uzak durdum, bir kere bile yemedim. bunların yerini çiğ fındık, çiğ badem, çiğdem (bkz: birinin izmirli olduğunu anlama yolları) (bkz: swh) ile doldurdum.

    ilk 1-2 hafta kabus gibiydi, ancak ondan sonra abartmıyorum hayatımın en mutlu aylarını geçirdim ve 71 kiloyu gördüm . 27 martta kız arkadaşımın doğum günü şerefine (bkz: swh) bir dilim pasta ile bu orucu bozdum. o günden sonra kendime haftada bir hak tanıdım ve uzun bir süre kilomu koruyarak 72-73 kilo seviyesinde böyle gitti.

    taa ki kara temmuz ayına kadar. temmuz'da 1 gün adana 6 gün niğde tatilinde tatlı, abur cubur, hamur işi vs. yi abartarak 3 kilo aldım. izmir'e döndükten sonra bu 3 kiloyu hiç almamışım gibi düzenime devam edip hemen verdim. izmir'e döndükten 10 gün sonra kız arkadaşımla istanbul'a tatile gittik ve olay burada koptu. istanbul'da tüm gezilerimizi yürüyerek yapıp bir haftada 125 km yürümemize rağmen tam 4 kilo aldım. bir haftada yediğim belli başlı baba şeyler; 4 porsiyon güllüoğlu baklava, 2 kutu pringles, 2 kavanoz nutella, 10 paket filan oreo, 3-4 porsiyon fast food, sınırsız abur cubur filan. kontrolü kaybettiğim için kilo alımım dönünce de devam etti ve bu sabah itibariyle 79,0 kiloyu gördüm.

    tesadüfen dün gece bu filmi izledim. bu abinin yaşadıklarının çoğunu ben de yaşadım, şu an göbeğim ve muffin top'larımla kendimi aşırı mutsuz hissediyorum. bu sabah itibariyle tekrar yeminime dönme kararı aldım. çünkü çikolata, dondurma vs.nin endorfin hormonu salgılatıp mutlu ettiği olayı yalan. ideal kiloda, sağlıklı bir şekilde yaşamak insanı daha çok mutlu ediyor.

    bu filmi izleyin, bu olayı siz de uygulayın, farkı görün. bir daha eliniz gitmeyecek saçmasapan şeylere.
148 entry daha
hesabın var mı? giriş yap