51 entry daha
  • konu hakkında bilgisi olmayanların saçmalamasıdır.

    dünya üzerindeki karbon salınımının günümüzdeki seviyeden kat kat fazla olduğu jeolojik zamanlar olmuştur.

    https://en.m.wikipedia.org/…e_in_earth's_atmosphere

    yukarıda belirtilen linkte bu durumu inceleyebilirsiniz. yer içine hapsolmuş karbonun atmosfere salınması periyodik olarak zaten gerçekleşmekte olan bir olaydır. insanoğlu etkisi ile atmosfere oldukça fazla karbon salındığı bir gerçek. bunun etkileri ise ilk entrydeki gibi felaket olmayacaktır, hiç bir zaman olmamıştır.

    -havadaki co2, kapalı havzalardaki suların ph seviyesini aşağı çekip bu canlıları öldürebilir. lakin hiç bir zaman deniz hayatı bitmez. daha önceki jeolojik zamanlarda çok daha büyük felaketler meydana gelmesine rağmen, dünya ve canlılık daima yolunu bulmuştur.

    -co2 emisyonlarının atması, bitki hayatı için iyi olmaktadır. bitkilerin asıl besin kaynağı havadan çektiği co2 olmaktadır. bu nedenle bitki boyları büyümektedir. karbonifer dönemindeki ağaçlar devasa boyutlardaydı ve bu ağaçlar karbonu yer altına kömür haline gelerek hapsettiler. bunun sonucunda o2 oranı arttı. bu döngü daima devam etmektedir ve hiç bir şey bunun önüne geçememiştir. co2 emisyonlarının artması, tarım vs endüstrilerin hasat verimlerini artıracaktır. bu şekilde, emisyon artış hızı düşecektir. test aşamasına geçilen algea oil gibi alglerden doğrudan petrol üretimine olanak tanıyan teknolojilerin yaygınlaşmasından sonra ise co2 emisyonları düşüşe geçecektir.

    -küresel ısınma, henüz tüm çevrelerce kabul edilmiş bir olay değildir. buzulların bir önceki seneye göre daha fazla yer kapladıkları sıklıkla gözlenmektedir.

    -küresel ısınma doğru olsa dahi karbon salınımında düşüş trendine geçildiği açıktır. kullandığımız hemen her cihaz, otomobil vs. ürünler; 10 sene öncesine kıyasla oldukça verimlidir. enerji üretimindeki ağırlık fosil yakıtlardan, nükleer veya yenilenebilir kaynaklara yönelmektedir.

    -hali hazırda deniz seviyesinin altında bulunan yerleşimler vardır. bunlar nasıl mümkün oldu ise, sular yükseldiğinde de yeni çözümler getirilecektir.

    -insanoğlu var olduğu sürece bir çok canlı türü yok olmaya devam edecektir. küresel ısınmaya gelene kadar asıl dikkat edilmesi gereken konu tarım endüstrisindeki insecticide ve herbicide kullanımıdır. bu konu için 'çevreci' örgütler bu kadar yaygara yapmamaktadırlar. bunun nedeni başka bir başlığın konusudur.

    kısacası efendim, co2 salınımında dönülmez nokta diye bir şey yoktur. hayat kendine daima bir yol bulmaktadır.
66 entry daha
hesabın var mı? giriş yap