• bu bir serzeniş yazısıdır.
    9 dakikanızı ayırıp bu kısa filmi izleyin ve pişman olun.
    zira biraz sinema kültürü olanlara dahi çok rahatsız edici gelecek. çünkü ne senaryo var, ne oyunculuk, ne de hikaye. fikre katılmıyor olabilirsiniz hatta gerekirse ateist olun ben kaliteden bahsediyorum. "allah'ım neler yapıyorum ben? ben imam hatipliyim. kısa olan etek bana yakışmaz(fonda bismillah sesleri)." arkadaşın kısa dediği etek de dizlerinin 3 karış altında ama bu itikadi bir mesele buna girmek istemiyorum.
    üzüldüğüm nokta şu. bu ülkedeki müslümanlar neden bu kadar basit, kalitesiz ve bayağılar?
    misvak dergisinin karikatürlerindeki mizaha bir bakın. sonra açıp bir de uykusuz dergisini inceleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız.
    proje okulları kapsamında -yanılmıyorsam- cağaloğlu and. lisesi'nin öğretmenlerinden ayrılmak istemeyen öğrencilerinin çektiği kısa filme bir bakın. bu videodan farkını anlayacaksınız.
    çevreme bakıyorum ve bir film, bir kitap hakkında ya da kültür-sanat ile ilgili konuşabildiğim insanlar arasında neredeyse dindar bir insan yok yahu. ne yazık ki bizim mahallenin çocukları kitap okumuyor, film izlemiyor, dünya ile ilgili insan ile ilgili fikri bile yok belki de birçoğunun. elbette ki kendini yetkin kılmaya çalışan bu profilin dışında değerli insanlar tanıyorum ama birbirimizi kandırmayalım. dindar olduğunu söyleyen kesimden bir kimse hiçbir zaman bir ateist kadar okumuyor.
    ateist arkadaşlarıma bakıyorum, bu çocuklar daha düzgün daha beyefendi daha aklı selim insanlar. bir yerde bir yanlışlık var, çözemiyorum.
    ben istiyorum ki başı örtülü bir kız piyanoda 9. senfoniyi çalsın, ebru ve ney kursundan başka bir kursa gitsin, ya da ne bileyim çatır çatır fransızca konuşsun, dünyayı gezmek, kamp yapmak gibi hayalleri olsun.
    her yere açılan imam hatiplerden kaç çocuk bunları yapıyor? bu mudur yetiştireceğiniz nesil?
    değerli olan bir şeyi de kaliteli ve güzel yapın. ulucami'nin arkasına 30 katlı binalar dikmeyin kardeşim. haliç'e yaptığınız köprü boğazın silüetini neden bozsun? kabataş'a betondan bir martıyı kondurmayın mesela.
    "aman canım nolacak, bina mı bina, köprü mü köprü, imam hatip mi imam hatip."
    hasılı, bu ülkenin müslümanlarına çok kızgın ve kırgınım.
hesabın var mı? giriş yap