20 entry daha
  • google earth programı açıldığında sol tarafta bulunan ilgili sekmenin aktif edilmesi sonucu üye kullanıcıların yüklemiş oldukları fotoğrafların, bakılan ve gezilen bölgenin üzerinde görülmesini sağlayan servis.
    bu servis ile yine yüklemesi yapılmış olan fotoğraflar hakkında bazı çekim bilgilerine de ulaşılabilir. örneğin ilgili görselin kaynağını oluşturan fotoğraflar hakkında merak edilen exif bilgileri görülebilir.
    yükleme esnasında çekilen fotoğrafın konum (gps) bilgileri mevcut ise yani çekim esnasında aktif edilmişse, fotoğraf otomatik olarak konumlandırılır. eğer büyük oranda sapma veya yanlış konumlandırma olursa yükleyici panoramio'nun açtığı harita üzerinde yeniden ve daha isabetli bir konumlandırma yapabilir.
    ilgili fotoğrafa isim verilip etiketlenebilir.

    google tarafından satın alınmadan önce fotoğrafların onaylanması ve earth üzerinde gözükmesi elbette biraz zaman alıyordu. fotoğrafların incelenmesi ve seçilmesi konusunda tutarsızlıklar yaşanıyordu. örneğin yüklediğim on numara bir manzara fotoğrafı seçilmezken, batman il merkezi içerisinde bulunan dükkanının önünde kendini de kadraja dahil eden birinin blur bir fotoğrafı seçilip yayınlanmıştır.
    zaman zaman yapılan harita güncellemeleri neticesinde yüklenen fotoğrafların konumlarında bazı sapmalar oluyordu. o nedenle titiz kullanıcıların ara ara kontrol ederek yeniden konumlandırma yapmaları gerekiyordu.

    panoramio'nun yerini alması öngörülen google maps street view, google maps veya google yerel rehberler ile ilgili sistem açığının kapatılacağı açıklanmış olsa da yeri doldurulamayacaktır. zira google haritalar ve google yerel rehberler uygulaması ile yerleşim yeri olmayan, insan eli değmemiş arazi ve yerlere fotoğraf ekleme konusunda yetersiz kalacaktır. ancak ileride kombine edilerek bu açığın kapatılacağı bildirilmektedir.

    sonuç olarak ilgili tarih itibariyle kullanıcıların artık fotoğraf yükleyemeyeceği ve sistemde olan fotoğraflarını da yedeklemeleri konusundaki duyurusuna istinaden, 4 kasım 2016 tarihinde kapanacağı resmen bildirilmiştir.

    edit: her ne kadar panoramio uygulaması kapatılmış olsa da panoramio bünyesinde onaylanıp seçilmiş olan fotoğraflar yine google earth üzerinde görülebilmektedir. google haritalar uygulaması ile fotoğraf yükleme ve paylaşımı yapılabiliyor olsa da tanınmış yer veya yerleşim yerleri dışında halen daha fotoğraf veya görsel yüklenememektedir. geosetter adlı program ile earth üzerinde yükleme yapılabilir ancak bu yükleme sadece kişisel olarak earth üzerinde görülebilir. genel bir yükleme olarak kabul gören bir uygulama değildir. kısaca panoramio'nun yeri halen daha doldurulamamıştır.*
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap