7 entry daha
  • futbolu fazlasiyla benimsemis, hayatina yaymis birey tespiti. cok da yadsinmamasi gereken bir tespit kanimca. hepimiz hayata bir anlam, bir mana katmak adina, bizim icin degerli, kiymetli, bizi derinden etkileyen olgularla bagdastirmiyor muyuz hayati? elbette ki yapiyoruz bunu, kacinilmaz sekilde.

    bu tespit bana, bir zamanlar meslege adim attigim yillarda genel mudurum olmus, yillar sonra da tekrar ayni kadroda calisma firsati yaratmis, saygi duydugum, kendisinden mesleki anlamda cok sey ogrendigim bir buyugumu hatirlatti fena halde *. futbolu fazlasiyla benimsemis, hayatina yaymis bir profesyoneldi. simdi ise meslekte bir duayen. futbolu hayatina yaymasinin bir yansimasi olarak yonetim anlayisina da uygulamisti. erkeklerle daha rahat calisabilen (gayet yaygin bir anlayis olmakla beraber, kendisi kadar acik ifade edebilenine ve tasiyabilenine pek rastlamadim, bu acidan da saygimi kazanmistir) bir yonetici idi, sert, disiplinli, hafif sovgulu, mustesna bir yonetim anlayisi olmasi dolayisiyla bayanlarla rahat edemiyordu fakat seytanin bacagini kirabilmis bir kac bayan neferi de vardi yani sira.

    "futbol bir taktik ve mucadele oyunudur; saglam bir teknik adam, saglam kadro, saglam oyun kurgusu, rakibini tanima ve saglam takim anlayisi ile basariya ulasan. her zaman amator ruh korunarak profesyonelce hareket edilmesi gereken bir oyundur. iste bizim yonetim anlayisimiz da budur." derdi. her toplantiyi futbol takimi tadinda yasardik su tip soylemlerle; "defansimiz saglam olmali her zaman ama asil agirligi hucuma vermeliyiz, rakip kalede golleri gorebilmemiz icin. x sen santrforsun, havayi iyi koklayip sag ve sol bekten gelen paslari iyi degerlendireceksin. y sen sag aciksin, z sen ise sol aciksin, iyi pas gol getirir unutmayin. q ve w stopersiniz her zaman oldugu gibi. n sen de santrforsun, m libero olmayi hakettin artik goreyim seni, x ve n ile iletisiminizi kuvvetlendirin, m'nin ayaginin kalktigi sirada ne yapacagini kavrayip ona gore pozisyon alacaksiniz anlasildi mi? orta sahada uyanik olun zorlu bir...(evet 4 4 2)" bu gorev dagilimlari yapilirken mesleki ifadeleri de detaylandirilirdi futbol baz alinarak, o haftanin onemli futbol olaylarindan orneklerle yapilan iyi isler ve hatalar degerlendirilirdi, kah rustu, kah feyyaz, kah bulent olurduk. ovguler alindigi kadar sovguler de yenirdi tabi; "ben senin gibi forvetin suratina tukureyim! (cok sinir etmisseniz genel muduru tukurukle kurtulamazdiniz tabi ki), n kadar olamadin, yakisti mi tecrubene, kicini kaldirip aldigin pasi kaleye tasiyamadin!. ya sen y! baktin siyrilamiyorsun taca atmayi da mi akil edemedin topu yahu? boyle olmaz bu is haberiniz olsun..."

    pek alakasiz da kacmazdi hani, keyif katardi hatta yogun tempolu calisma atmosferine, daha saglam benimsenirdi anlatilmak istenen, isabetli tespitlerle genis ufuklara yelken acilip, hedef-basari egrisi ortaya cikarilirdi. velhasili kelam hayati futbola benzetip, futbol tadinda yasayabilir insan, yeter ki neyi, nereye, nasil koyacagini bilsin...
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap