2 entry daha
  • not: aslında bu tartışmayla alakam yok. ilk entry ve beraberinde bir kaç entry silinmiş sanırım. de kullanımı konusuna çok fazla takılmış debe gafleti içerisinde bir yazara, türkçenin yalnızca klasik hataları yapmamaktan ibaret olmadığını göstermiştim. kendisi de yanlış yazıyordu çünkü. entrynin geri kalanında da türkçe yazmanın önemli olduğunu, fakat yazamayanlara cahil denmesini biraz abartılı bulduğumu, ayrıca yazım kuralları konusunda ekşi sözlük'ün yazarlara ve okurlara gerçek anlamda katkıda bulunduğunu, sözlükten çok şey öğrendiğimi falan yazmıştım.

    özete rağmen hala okumak istiyorsanız buyrun efendim;

    türkçeye hakim bir insan, "türkçe'ye hakim bir insan" yazarken kesme işareti kullanmaz.

    nitekim 'türkçeye' böyle yazılır.

    edite edit: ekran görüntüsü

    amatör müyüz lan biz. *

    not: demem o ki, olur bazen yazım hataları. bu kadar kolay yaftalamayın insanları. yazım konusundaki bilincimiz tamamen ekşi sözlükte yazar olmanın getirdiği bir avantaj. sürekli denetleyen birileri var çünkü ve bu iyi bir şey. kısacası artistliğini ekşi sözlüğe borçlusun adamım.

    ama ne demiş fuzuli;

    cahil adem olmaz evliya olsa
    kamile fırsat ver eşkıya olsa

    ya da anonim bir deyişle;

    eşeğe altın semer de vursan, eşek yine eşektir.

    özet geç piç versiyonu: hee hee sen çok şeysin, havan kime amk? *

    tekrar edit: eşekli olan söz ziya paşa'nın terkib-i bend'inde geçermiş. o da anonim değil, sahipli bir deyişmiş; sağolsun uyardı arkadaşlar. ben anonim sanıyordum, bir şey daha öğrendim sayelerinde yine. hatta aslı da şuymuş;

    bed-asla necâbet mi verir hiç üniforma
    zer-dûz palan vursan eşek yine eşektir

    son edit: sözlükte denk geldiğim ve gerçek anlamda hayattaki tek başarısı dahi anlamındaki de'yi ayrı yazmak olan insanlar var lan. çok ciddiyim. yazık valla. iyi ki dahi anlamındaki de ayrı yazılıyor amk, yoksa bunlar ona buna cahil diyemediği için can sıkıntısından ölürdü.

    yaşasın ayrı yazılan dahi anlamındaki de. kahrolsun dahi anlamındaki de'yi bitişik yazan cahiller. *

    bir de futbol başlıklarında var bu, "bilmem ne hakkında bilmem ne diyen orospu çocukları..." diye başlayıp ana avrat söverler. şu da sıkça kullanılanlardandır; "maçtan sonra entry silenin anasını sikerim!!!" aynı kafa işte. bu ne şiddet lan?

    bak mesela bunlara göre galatasaray başlığındaki beşiktaş taraftarları ve beşiktaş başlığındaki galatasaray taraftarları hepten orospu çocuğu. fenerbahçe taraftarını çözemedim tam, onlar ikili oynuyor galiba. *
260 entry daha
hesabın var mı? giriş yap