5 entry daha
  • maalesef cahilce yaşanmış bir durum. elinizdeki her evrağı okumakla yükümlüsünüz. kullandığınız her hakkın, hizmetin, eşyanın vs. sınırlarını bilmekle sorumlusunuz. türkiye'de yanlış bir şekilde yazılı direktifleri okumama, kanunları ve kuralları takmama trendi var ancak bu hem yanlış, hem de dünya bunlara önem veriyor.

    vize alındıktan sonra pasaport, sadece yeni alınan vize değil, diğer sayfalarıyla beraber kontrol edilmeli. pasaportta başka değişiklik var mı? vizedeki isim-tarih bilgileri doğru mu? pasaportun süresi, vizenin süresi geçerli mi? ayrıca gittiğiniz ülkeyle ilgili fikriniz olmalı. orada bizden farklı yasalar var mı vs. doğrusu budur ve evet zaman ve emek istiyor. insanların umursamaz ve her şeyi şansa bırakan abartılı bir özgüvene sahip olduğunu düşünüyorum.

    yukarıda anlatılan durumda gene ucuz kurtulunmuş. öncelikle vize sahibi haksız, sonra da giriş hakkı olmamasına rağmen vize sahibini içeri alan memur. muhtemelen memur hakkında da bir işlem yapılacağını düşünüyorum. şayet bu memur yunanistan'da değil almanya'da görevli olsaydı işini kaybederdi.

    ayrıca olay, 1 güncük etrafı gezmek ve yunan polisinin gereksiz teatral şovu değil. olay bu pasaportun kötü amaçlarla kullanılma ihtimali ve kanunlara prensip olarak küçücük de olsa uymayan birinin daha önemli kanunsuzluklar yapabileceği.

    kendi hatası sebebiyle oluşan durumdan hararetlenip yunan ekonomisine bok atan birinin de mesela alman değil türk olması (bilmem bizim ekonomik durumun ne kadar farkında) bu yazıyı sürrealist komedi haline çeviriyor.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap