• son birkaç senede özellikle abd ve avrupa'da hızla yaygınlaşan bisiklet türü. ingilizcede gravel bike olarak bilinir. görünüş olarak yol bisikletine oldukça benzer, ama daha geniş lastiklere (35 ila 40 mm) izin veren kadro açıklıklarına sahip olduğu için toprak ve bozuk yollarda daha rahat bir şekilde kullanılabilir. ayrıca yeni yeni disk frenli modelleri çıkmaya başlayan yol bisikletlerinin aksine toprak yol bisikletlerinin tamamı disk frenlidir (mekanik ya da hidrolik).

    benzer bir iddiası olan cyclocross bisikletlerden başlıca farkları ise yarış odaklı değil rahatlığı öne çıkaran bir kadro geometrisine sahip olması, aynakol ve rublenin dik toprak yokuşlara daha uygun olması (genellikle 50-34 aynakol ve 11-32 ruble) ve (çoğu modelde) bagaj takma yuvalarının bulunması, bu sayede çok günlük bisiklet turları için de kullanılabilmesidir.

    abd'de onlarca model satışta, ama bildiğim kadarıyla türkiye'de bu türde sadece specialized diverge ve giant anyroad resmi olarak satılıyor. bu diğerlerini yurtdışından ısmarlamaya engel değil tabii.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap