• son birkaç senede özellikle abd ve avrupa'da hızla yaygınlaşan bisiklet türü. ingilizcede gravel bike olarak bilinir. görünüş olarak yol bisikletine oldukça benzer, ama daha geniş lastiklere (35 ila 40 mm) izin veren kadro açıklıklarına sahip olduğu için toprak ve bozuk yollarda daha rahat bir şekilde kullanılabilir. ayrıca yeni yeni disk frenli modelleri çıkmaya başlayan yol bisikletlerinin aksine toprak yol bisikletlerinin tamamı disk frenlidir (mekanik ya da hidrolik).

    benzer bir iddiası olan cyclocross bisikletlerden başlıca farkları ise yarış odaklı değil rahatlığı öne çıkaran bir kadro geometrisine sahip olması, aynakol ve rublenin dik toprak yokuşlara daha uygun olması (genellikle 50-34 aynakol ve 11-32 ruble) ve (çoğu modelde) bagaj takma yuvalarının bulunması, bu sayede çok günlük bisiklet turları için de kullanılabilmesidir.

    abd'de onlarca model satışta, ama bildiğim kadarıyla türkiye'de bu türde sadece specialized diverge ve giant anyroad resmi olarak satılıyor. bu diğerlerini yurtdışından ısmarlamaya engel değil tabii.
  • türkiye'de satılan marin gestalt gibi über makineden bihaber olan kişilerin aktif pedala domalmalarına neden olan bisiklet türüdür.
  • commuting için kullanılacaksa gereksizdir. tabii kırsalda veteriner değilseniz.
  • pasli pedal youtube kanalinda soner aktas in incelemesini yaptigi bisiklet türüdür.

    video da bulls un grinder-1 modeli incelenmektedir.
  • bisiklet türleri arasında en makulü olduğunu düşündüğüm bisiklet tarzı. aslında bisiklet türü müdür, sürüş disiplini midir burası da tartışmalı.
    giant anyroad 2 sahibiyim, gravel türünün konforlu sürüş tarafında (adventure deniyor) bir bisiklet. 700x28 lastiklerle endurance tadı verirken, 35'lik zırhlı lastiklerle her türlü bozhk zemine dalmanıza imkan veriyor. bir gravel/adventure bisikletiniz varsa bence 3 çift lastiğiniz olmalı.
    çoğunlukla asfalt ya da hafif arazi şartlarında mtb kullananlar, ya da yol bisikleti olup sadece sucak asfalta mahkum olanalnar; alın bir gravel keyfinize bakın!
  • forumlarda tanımı üzerine uzun tartışmaların yapıldığı bir bisiklet türü. net tanımını yapmak zor sanırım herkesin kendi anladığıyla yorumluyor. bence toprak yolda gidebiliyorsa bu yeterli, aldığımız keyfe bakmalıyız.

    (bkz: carraro cr cx giro)
  • carraro gravel g4 için birkaç günlük tecrübelerimi içeren ufak bir inceleme için (bkz: #109896447)
  • gravel bisiklette denir, genelde çok kullanıcıları , kitlesi yoktur, italyan yarışı strade-bianche popüler olduktan sonra hayatımıza girmiş bisiklet tarzıdır. disk frenli olurlar, lastikler normalde 22-25 iken, 30-5 mm olur. bana göre gereksiz bisiklet kategorisidir, firmaların satış oyunudur.
  • kapitalizmin bisiklet üzerinden yeni bir adam silkeleme dalgasının yeni adı. zira açıları benzer sabit maşalı, disk frenli, 38-42c lastikli bir hibrit bisikletten farkı drop bar olup fiyat farkıyla bir bisiklet daha alınabilmektedir.
hesabın var mı? giriş yap