1 entry daha
  • unutulmaz forvet. milan tarihinin en önemli adamlarından biridir altafini. soyadının fiyakasından olsa gerek, büyüklerinize sorun hepsi duymuştur altafini'yi. lakin kimdir bu altafini...
    palmeiras'da başlar kariyerine. ardından sao paulo'ya geçer. burada kısa bir süreliğine brezilya millî takımında da arkadaşı olacak pele ile top koşturmaya başlar. 1958 isveç dünya kupası vitrini olur altafini'nin. sonrasında ikametgahını milano'ya aldırır.
    grenoli trio ile coşmuş milan ellilerin sonunda tekrar yükselmeye başlar. altafini ile juan schiaffino ölümsüz bir ikili olur. altafini, o kadar sevilmeye başlanır ki o günlerde, kendisine bir nam-ı müstear biçilir. mazzola derler altafini'ye. valentino mazzola'dan dem vurmuştur italya, çakılan torino'nun efsane kaptanından. oğul sandro mazzola'ya karşı sonraki yıllarda top oynaması da kaderin güzel bir cilvesi olmuştur.
    1962 şili dünya kupasında yine sahne alır altafini lakin bu sefer üzerinde gök mavili forma vardır. 1962 dünya kupası enteresan bir kupadır vesselam zira altafini, ferenc puskas ve jose santamaria sonradan ait oldukları tabiyetlerin formalarını giymişti. bu yazının konusu dışındakiler ispanya'nın formasını giymişlerdir eklemeden geçmeyelim. tabii bu bağlamda en muzaffer luis monti'yi de anımsatalım.
    1962-1963 sezonunda şampiyon kulüpler kupasına uzanan yolda tam 14 gol atmıştı altafini. 22 mayıs 1963 benfica milan maçında da iki gol attığını hatırlatalım. yıllar sonra kendisini egale eden işin garibi bir ortasaha oyuncusu olmuştu. kupa her ne kadar uefa da olsa, ipswich town'ın efsanesi john wark'un da kulaklarını bu bağlamda çınlatmalı. altafini'nin altın çocuk gianni rivera ortaklığı pek hatırlanır italya'da. ardından önce napoli'ye, oradan juventus'a geçer. juve'de iki şampiyonluk kazanması da pek manidardır bazılarına göre. isviçre'de kariyerini noktalar nam-ı diğer mazzola. büyükler anarken, bir gönderme yaparsınız belki, aklınızda bulunsun...
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap