4 entry daha
  • birinin hakkında ortaya atılan iddialar oldukça güçlü, kanıt ve bulgular gün gibi ortada ve yaratılan mağduriyetler insanlığa karşı işlenmiş birer suçtur. savunucuları inkârda bulunamaz, suçu örtbas etmek için uğraşır, "bir kereden bir şey olmaz" gibi akıl dışı beyanlarla rezilliği arşa çıkartır.

    bütün bunlara rağmen; faaliyetlerine ve hükümet ile hükümetin oluşturduğu çıkar havuzundan destek görmeye son hız devam eden bir oluşumdur ensar vakfı.

    diğeriyse; 1950’de 'türk barışseverler cemiyeti' olarak ortaya çıkar, kapatılır. 1977’de 'türkiye barış komiteleri derneği' olarak yeniden faaliyetlerine başlar, bu kez cunta yönetimi tarafından ikinci kez kapatılır. 2003 yılında, barış derneği olarak tekrar yola çıkar. şimdiyse akp iktidarında faaliyetlerine tekrar son verilmiş ve kapısına mühür vurulmuş durumda.

    neden mi? bilinmiyor.

    yönetim kurulu üyesi aydemir güler ne diyor bakın:

    “biz isteriz ki, eğer barış derneği’nin faaliyetini durdurma ihtiyacı duyuyorsa siyasi iktidar, bunu gerekçeleriyle beraber önümüze getirsin. ‘şu nedenle sizi suçluyoruz’ desin, biz de görelim nükleer savaşa karşı çıktığımız için mi, nato üyeliğine karşı çıktığımız için mi, akp iktidarının suriye’de yürüttüğü kirli operasyonları deşifre ettiğimiz için mi? neyle suçlandığımızı biz de anlayalım. bunu istiyoruz ve bunu talep edeceğiz iktidardan”
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap